Само за миналата 2020-та година, над 9 000 граждани на

...
Само за миналата 2020-та година, над 9 000 граждани на
Коментари Харесай

Евродепутат: Над 140 000 македонци имат българско гражданство, 25 000 чакат

Само за предходната 2020-та година, над 9 000 жители на Република Северна Македония са получили българско поданство по генезис, а 25 000 са подали молби за такова. С това, македонските жители, получили българско поданство, стават над 140 000, а в случай че считаме и чакащите, евентуално са към 200 000. Това са съвсем 10% от жителите на РСМ, близо 20% от тези, които не са албанци, власи, турци, роми или сърби.
Това заяви евродепутатът и заместник-председател на Европейската национална партия Андрей Ковачев, предава БГНЕС.. " Всички тези хора са станали български жители въз основата на две основни условия. Първото е, че са потвърдили, че техните баби и дядовци са били етнически българи. Второто е, че са заявили категорично, че се усещат самите те българи. Навярно измежду тези 200 000 български жители има някои които не са искренни в своите български усеща. Взели са български документи с цел да могат да се радват на преимуществата на българския европейски пасош, публикуван от другояче омразната за тях " Татаро-Бугария ". Направили са го от опортюнизъм, тъй като такива са " покрайнините " както би споделил свръхреалистът и президент - господин Пендаровски. Тези " опортюнисти ", са излъгали като са попълнили погрешни заявления, че се усещат българи ", написа още Коваче и акцентира: Тези лица би трябвало да понесат своята правна отговорност в България, а и срама в Македония, че са дефакто предатели на сегашната публична теория, че нямат " нищо общо со бугарите ".
" От мои персонални наблюдения обаче, има доста повече хора които вършат тъкмо противоположното - точно тъй като са опортюнисти и реалисти не могат очевидно да си признаят в РСМ, че имат българско поданство. Те осъзнават доста добре, че да бъдеш българин в Македония към момента е тежък товар, а даже и присъда, която ти затваря вратите за кариерно, публично и политическо развиване. Реалисти са и с цел да прикрият връзката си с майка България и заявената от самите тях българска еднаквост, някои от тях даже бълват обществено, най-яростната антибългарска изразителност и агитация. Познавам такива персонално - има настоящи и някогашни политици, и леви и десни, има неуспели канидат-политици, има висши държавни чиновници, предприемачи, публицисти, общественици, има всевъзможни ", написа още Ковачев.
" Някои от тях, сигурен съм, даже в този момент четейки тези редове се припознават сами, мислейки, че е написано и адресирано до тях персонално. Не е персонално до вас, умерено, не се тормозете, няма да изтъквам имена! Тези хора, наши сънародници, са жертви на страха да се декларираш като българин, боязън който продължава да битува и владее в Македония. Доказателство за този боязън, е това, че нито един заемащ обществена работа измежду тези 200 000 потвърдени от самите тях (по документи и собственоръчно подписана декларация за българско етническо самосъзнание) македонски българи няма да се осмели да разяснява тази моя обява. Когато този боязън или както би го споделил Пендаровски, когато тези " условия " се преодолеят, стотиците хиляди българи в Македония ще се покажат, потвърдят и факторизират сами. И както беше споделил преди известно време " президентът реалист " - ще бъдат като Гоце - " несъмнено декларирани българи които милеят и се борят за самостоятелна Македония ", сподели още Андрей Ковачев е един от най-големите радетели за присъединението на районен съд Македония към Европейски Съюз. През последните години той постави доста старания да убеждава европейските дипломати и комисари, че РСМ би трябвало да получи европейска вероятност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР