Само за месец и половина камера край път в Швейцария

...
Само за месец и половина камера край път в Швейцария
Коментари Харесай

Камера за скорост събра почти 1 милион евро от глоби само за 49 дни

Само за месец и половина камера край път в Швейцария е записала повече от 11 000 превишения на скоростта, като това я прави една от „ най-доходоносните " за локалния бюджет, оповестява изданието fm1today, представено от Automedia.

Мобилният радар на полицията е бил подложен в покрайнините на градчето Шварценбах, кантон Санкт Гален. Той е работил тъкмо 49 дни, 17 часа и 35 минути, като за това време край него са минали 380 452 автомобила. От тях 11 822 са уличени в превишаване на позволената скорост.

Общата сума от санкциите, наложени на нарушителите на правилника за придвижване, е 1 106 470 швейцарски франка (941 030 евро). Изчисленията сочат, че по време на действието на радара на всеки час са хванати най-малко 10 извършители на рестриктивните мерки на скоростта.

Изданието добавя, че тази камера е рекордьор по доходи от санкции в кантона, само че не в цяла Швейцария. Мобилен радарен комплекс на полицията в кантон Тичино за 6 месеца е фиксирал над 68 000 нарушавания, като е донесъл доходи на бюджета в размер от 8 млн. франка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР