Само за година 179 български деца от 1 до 17

...
Само за година 179 български деца от 1 до 17
Коментари Харесай

За година 179 деца са починали от болести и инциденти

Само за година 179 български деца от 1 до 17 години са умряли в резултат на заболявания, произшествия и злополуки, съобщи БГНЕС.
Впечатление в отрицателната статистика за цялата 2019 година прави фактът, че най-вече детска гибел е породена от външни аргументи, измежду които са транспортните злополуки – 20 деца са умряли в резултат на произшествия. 12 деца са се удавили или са потънали във вода, а едно дете е починало в резултат на пожар. Шест деца съдбовно са паднали от високо през 2019 година
Сред останалите фактори за детска смъртност най-вече жертви са взели заболяванията на нервната система, от които са умряли 22 деца. 4 от тях са изгубили живота си поради заболявания на централната нервна система, а 9 – в резултат на детска церебрална парализа.
Болести на органите на кръвообращението са били причина за гибелта на 18 български деца, а заболяванията на дихателната система са взели 23 жертви.
Вродените аномалии, измежду които такива на нервната система и на системата на кръвообращението, са били причина за гибелта на общо 31 деца.
Злокачествените новообразувания са били причина 21 деца да си отидат от този свят през 2019 година Инфекциозни, паразитни заболявания и чревни инфекции са довели до съдбовен край при 17 деца, а от пневмонии са си отишли 17 малчугани.
Статистиката сочи още, че доста български деца умират във възрастовата граница от 1 до 4 години, като през 2019 година общият им брой е 66.
От 5 до 9-годишна възраст живота си са изгубили 45 българчета, сочат данните на Националния център по публично здраве и разбори.
Най-голяма остава групата на децата, които са умряли сред 10 и 17-годишна възраст, като те са общо 68 за цялата 2019 година
Статистиката демонстрира още, че нито едно дете не е починало в резултат на инцидентно отравяне и влияние на отровни субстанции, макар най-малко един случай на отровено дете, който закупи популярност. През ноември предходната година бе потвърдено, че 9-годишния Стефан от Кардам е умрял след натравяне с отрова за мишки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР