Само за едно денонощие в Пловдив бяха засечени 400 шофьори,

...
Само за едно денонощие в Пловдив бяха засечени 400 шофьори,
Коментари Харесай

Засякоха 400 пловдивчани да шофират с превишена скорост

Само за едно денонощие в Пловдив бяха засечени 400 водачи, карали с превишена скорост. 15 от хванатите при акция " Скорост " са карали в града с близо 100 км в час, заяви Българска национална телевизия. А поради зачестилите произшествия с пасажери на градския превоз, от полицията в Пловдив започнаха и инспекции на водачите на рейсовете.

Акция " Скорост " изненада мнозина водачи през последното денонощие. Пловдивските пътни служители на реда са ревизирали тъкмо 386 автомобила. Най-голям е броят на водачите извършители, които не съблюдават скоростния режим, разрешен в обитаемо място. 183-ма са хванати да карат със скорост сред 61 и 70 км в час, при позволени 50. Сред глобените е мъж от Карлово, сниман от камерите да се движи със 103 км в час. Глобен е и водач, натискал газта до 100 км в час по улиците на Първомай. В първата седмица на новата година в Пловдив се случиха и поредност от случая с пасажери на градския превоз. Това предизвика полицията да стартира инспекции и по тази причина по какъв начин се движат рейсовете.

Само в един от дните на инспекцията в Пловдив са инспектирани 132 градски рейса и техните водачи. Две-трети са се движили с превишена скорост. Част от водачите са карали с над 90 км в час в обитаемото място.

Шофьорите изясняват, че по-често от всеки различен се озовават в сериозните точки на градския трафик. Без да имат опция за опрощение пред контролните органи.

Позицията на превозвачите е, че максимален резултат върху сигурността може да окаже обособяването на обособени бус ленти.

В системата на пловдивския градски превоз следва да бъдат включени 20 нови рейса. 5 от тях към този момент са регистрирани, а инспекциите не престават.

Освен скоростта през първите два месеца на година служителите на реда в Пловдив ще ревизират и за погрешно паркиране, както и за непозволено прекъсване върху места, предопределени за инвалиди.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР