Само за две седмици десет пъти са получени сигнали за

...
Само за две седмици десет пъти са получени сигнали за
Коментари Харесай

Сърбия разследва тероризъм: 10 фалшиви сигнала за бомби в самолети до Москва за 2 седмици

Само за две седмици 10 пъти са получени сигнали за сложена бомба в самолети на " Еър Сърбия ", летящи от Белград за Москва, оповестява сръбската телевизия РТС.

Последният сигнал е получен през вчерашния ден сутринта. Установено е, че всички сигнали са подправени, а прокуратурата за проведена престъпност е образувала доследствено произвеждане за тероризъм.

Според европейските правила, които важат и в Сърбия, след получен сигнал за бомба всеки аероплан би трябвало да се приземи. Обикновено такива сигнали се появяват няколко пъти годишно. Тяхното зачестяване през последните дни е тип възпрепятстване и напън, правят оценка експерти, които означават, че това коства доста и на самолетната компания, и на страната.

Знаем, че Сърбия е единствената европейска страна, която остави своето небе отворено за въздушен превоз към Руската федерация, и това е ненапълно бодил в очите както на конкуренцията, по този начин и на целия уред на Европейски Съюз, който по разнообразни способи се пробва да накара държавното управление да синхронизира своите дейности с това, което те подхващат в този миг, съобщи Милан Куч, специалист по сигурността в региона на авиацията.

Прокуратурата за проведена престъпност дружно с министерството на вътрешните работи на Сърбия подхващат плануваните в закона стъпки за разкриване на лицата, които през последните дни изпращат подправени сигнали, обявиха за РТС от прокуратурата за проведена престъпност. Според Наказателния закон на Сърбия за тероризъм може да бъде несъмнено наказване от шест месеца затвор до доживотна присъда, според от тежестта на осъщественото закононарушение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР