Само за две години тя се превърна в една от

...
Само за две години тя се превърна в една от
Коментари Харесай

“Емоционалната вихрушка Александра Начева” - специален филм на Sportal.bg за шампионката

Само за две години тя се трансформира в една от най-обичаните млади български спортистки. Почти всеки към този момент е чувал името на Александра Начева. След като през предходната година вълшебната приказка за нея стартира със сребърен орден в тройния скок от Световното състезание за девойки под 18 години, тази продължи със международна купа за девойки под 20 години и с младежко олимпийско злато. Възпитаничката на Стойко Цонов завоюва и сребро от континенталния конгрес за девойки под 18 години.
 Световната шампионка Александра Начева се прибра в България @@@

Рекордите също падаха един след различен. Начева докара върховото достижение на България за девойки под 18 години до 14.18 метра. Само на 16 пловдивчанката направи дебюта си на огромен конгрес при дамите - взе участие на Европейското състезание за мъже и дами в Берлин. В типичния си жанр Начева остана крепко стъпила на земята и продължава настойчиво да преследва новите си цели.
 Тренировка с Ива Пранджева @@@

Екип на Sportal.bg пътува до Пловдив, с цел да наблюдава една от тренировките на младата атлетка и да снима специфичен филм за нея, озаглавен “Емоционалната буря Александра Начева” с създател Рая Иванова, видео оператор Иван Кънчев, фотограф Владимир Иванов и монтаж Мартина Атанасова. Освен откровената изповед на Начева, във видеото ще чуете отзиви от първата й треньорка Ива Пранджева, от последната международна шампионка за девойки преди Начева - Тезджан Наимова (златна международна медалистка за девойки на 100 и 200 метра от Пекин 2006), от първдия медалист за България в тройния скок от Младежки олимпийски игри Георги Цонов - притежател на бронзово отличие от Сингапур 2010, както и от нейната съперничка Габриела Петрова.
 Тренировка на Александра Начева и Геогри Цонов @@@

Какво си спомнят от своите триумфи Наимова и Цонов, какви препоръки биха дали те на 17-годишната скачачка и още забавни детайлности от тях, какво е мнението на Пранджева за гения на Начева - в специфичния филм на Sportal.bg .
 Тренировка на Александра Начева и Геогри Цонов @@@

Най-важният човек за мощното показване на Начева през годината - нейният треньор Стойко Цонов, не съумя да се включи поради неотложни задължения, само че даде обещание при първа опция да се реваншира и да застане пред нашата камера. Снимки: Владимир Иванов/Sportal.bg и списък Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от тренировката на Александра Начева и Стойко Цонов ТУК!!!

ФОТОГАЛЕРИЯ от подготовка на Ива Пранджева ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР