Само за два дни от коритото на река Марица в

...
Само за два дни от коритото на река Марица в
Коментари Харесай

Кметът на Столипиново на война срещу обгазяването от горене на автомобилни гуми

Само за два дни от коритото на река Марица в Пловдив са извадени хиляди излезли от приложимост автомобилни гуми. Акцията е по самодейност на кмета на регион „ Източен “ Иван Стоянов и се реализира със съдействието на Оперативна програма „ Чистота “. Събраните гуми се извозват на площадката на общинската компания „ Инсинератор Пловдив ”.

Район Източен под тепетата включва гетото Столипиново.

„ Преди изборите дадох обещание да работя за понижаване на обгазяването на региона и целия град от горенето на остарели гуми. Ще бъда непоколебим и праволинеен към нарушителите, тъй като една от значимите ми задачи е да
достигнем европейските правила за запрашеност на въздуха – не повече от 35 дни годишно с превишение на фините прахови частици, а изгарянето на гуми е измежду главните източници на замърсяване “, разяснява Иван Стоянов.

Вече са тествани 6-те вулканизатора на територията на региона. Направено е питане до Регионална инспекция за опазване на околната среда дали те имат подписани контракти с лицензирани компании за събиране на този вид боклуци и в кои дни се прави извозването им. Съвместни екипи от районната администрация, Шесто районно ръководство и Общинския инспекторат ще управляват дали се предава цялото количество излезли от приложимост гуми.

„ Целта е да преустановим нерегламентираното изхвърляне на гуми в речното корито, където поданици на квартала ги горят, с цел да вземат метала. Затова започваме инспекции и на пунктовете за вторични първични материали “, съобщи кметът на „ Източен “ Иван Стоянов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР