Само за девет месеца двама младежи правят и приложение за

...
Само за девет месеца двама младежи правят и приложение за
Коментари Харесай

Как двама тийнейджъри създадоха приложение на стойност 900 милиона долара

Само за девет месеца двама младежи вършат и приложение за доставка на храна Zepto и го развиват дотам, че през днешния ден оценката му е 900 милиона $. Как двама младежи сътвориха едно от най-бързо разрастващите се приложения за търговия в Индия? CNBC Make It споделя тяхната история.

Когато Кайваля Вохра желае да напусне Станфордския университет, с цел да ръководи своя стартъп, му би трябвало много време за за убеди родителите си, че в това има смисъл. В последна сметка той съумява. " Те видяха по какъв начин този бизнес се разраства, видяха какъв брой бързо постигнахме това, което искахме ", разяснява той.

Така той и неговият съучастник Адит Палича създават приложение, работещо на индийския пазар, което дава обещание да доставя хранителни артикули за по-малко от 10 минути.

Двамата споделят три значими стъпки по пътя към триумфа.

1.Говорете с клиентите

Да пуснете точния артикул на пазара е значимо, сподели Вохра. Как може да стане това?

" Говорете с клиентите, с цел да се уверите, че сте на прав път към намирането на подобаващ артикул за пазара. Едно от най-трудните неща е да стигнете до този миг, в който имате артикул, който хората харесват. Много по-лесно и доста по-бързо е, в случай че непрекъснато говорите с клиентите, получавате противоположна връзка от тях и се учите от тях ", добави той.

В ранните дни на Zepto, 19-годишните момчета се занимават с поддръжката на клиенти и доставят хранителни артикули на потребителите, единствено с цел да могат да беседват с тях.

" Правим това до ден сегашен... Имаме милиони клиенти със стотици хиляди поръчки всеки ден. Все още прекарваме доста време в диалози с клиенти, учейки се от тях ", сподели Палича.

2. Влюбете се във вашия артикул

Палича и Вохра не постоянно са били одобрявани на съществено, освен поради възрастта им, само че и поради " лудостта " на концепцията за доставка под 10 минути.

" Когато започнахме това начинание преди 12 месеца, чувахме единствено: " Напълно сте полудели, това в никакъв случай няма да проработи ", сподели Палича.

" Ако ние ние се оправим някой различен ще го направи. Когато работите с това разбиране, всичко става по-малко елементарно. Трябва да повярвате в продукта си ".

Въпреки че Zepto е единствено един от многото бизнеси, които се яхнаха вълната на бързата търговия, той притегли вниманието на вложителите. Последното финансиране от 200 милиона $ през май докара Zepto една стъпка по-близо до статута на " еднорог ".

3. Бъдете виновни

Палича и Вохра са другари от седемгодишни - огромно преимущество, защото от другари се трансформират в бизнес сътрудници.

" Кайваля и аз се допълваме от позиция на познания и умения. Той постоянно е бил механически по-грамотен от мен, тъй че стана страховит софтуерен шеф ", сподели Палича.

За Вохра способността им да са виновни ги е довела дотук. " Когато работихме по куп учебни планове дружно, постоянно сме се отнасяли съществено и отговорно към тях.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР