Само за ден, министерството на финансите промени позицията си за

...
Само за ден, министерството на финансите промени позицията си за
Коментари Харесай

Таксите за хазарт: Финансовото министерство промени предложенията си

Само за ден, министерството на финансите промени позицията си за това, по какъв начин да бъде облаган хазартът. И във вчерашните текстове, и в днешните, не се планува монопол на страната над лотариите.

Вчера хазартният бизнес трябваше да заплаща такси единствено върху облагите, което математически значи по-ниско облагане от в този момент настоящото.
Частна vs. държавна
лотария: Правителството влезе в конфликт със притежателите на хазартни игри Национализация или наложително придобиване на бизнес са предложите ремонти в Закона за хазарта?
Днес от екипа на финансовият министър Владислав Горанов се връщат на настоящите правила, само че с по-ясни текстове.

За поддържане на лиценз за образуване на
хазартни игри: обичайната лотария, лотария, моментна лотария – тото, лото, бинго, се дължи държавна такса в размер на 15 на 100 върху цената на направените залози за всяка игра.

Снимка: btvnovinite.bg

А с цел да не се пояснява кой има право да заплаща по-малко, в обособен текст е записано кои оператори да са с по-ниски такси - да вземем за пример уредниците на покер шампионати. Според ръководителя на бюджетната комисия и сегашният текст на закона споделя ясно кой какъв брой би трябвало да заплаща.

„ За мене няма по какъв начин някой да чете закона, че има опция да си избира сред два метода на облагане и да си избере по-изгодния, както е работила една
лотария “, уточни Менда Стоянова от ГЕРБ.

Оказва се, че преди да стартират да заплащат по-малко, цяла година частните
лотарии не са внасяли нищо. А въпросът кой стои зад това провокира разногласия в ефира на bTV.

Вносителят на измененията Валери Симеонов, разгласи в предаването „ Лице в лице “, че през 2013 година депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев внася промени в Закона за
хазарта, в които „ пропуснал да написа лотарията “.
Йордан Цонев: Движение за права и свободи няма да взе участие в дебата за
хазарта Според депутатът, това не е главната тематика за обществото
Депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев отхвърли в миналото да е инициирал такива законодателни промени и беше безапелационен, че изказванията на водача на НФСБ не отговорят на истината. Цонев сподели документи, съгласно които поправката в закона през 2013 година е импортирана от народен представител от Българска социалистическа партия – Георги Кадиев.

Имало ли е законова смяна, която изключва лотарийните игри като
хазартна активност? Очаквайте отговора на Георги Кадиев в " Тази събота " по bTV.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР