Само за час над 40 сигнала за паднали дървета и

...
Само за час над 40 сигнала за паднали дървета и
Коментари Харесай

Мощна буря изкорени дървета и отнесе покриви в Пловдив

Само за час над 40 сигнала за паднали дървета и клони, неукрепени строителни детайли и вдигнати ламарини от покриви и остарели гаражи са получени на телефон 112 в Пловдив, съобщи БНР. Няма информация за потърпевши хора. 

Сигналите идват както от целия град, по този начин и от обитаеми места в региона, и от пътната мрежа. Пожарникари и спасители работят и в този час за отстраняването на вредите. 

Падналите дървета са най-вече в " Южен " и " Централен ", в " Източен " - паднали ламарини от гаражи. На Пазарджишко шосе с изключение на паднали клони има и лека злополука, на Коматевския възел дърво е паднало покрай движещите се коли. Общо към 13 са сигналите за паднали клони и дървета върху коли, оповестиха от пожарната.

Вятърът безусловно е отлепил санировката на блок № 11 в ЖР " Тракия " и я е стоварил върху покрива на детска градина " Кремена ". 



Пред Радио Пловдив кметът на региона Костадин Димитров изясни, че няма потърпевши при случая, защото децата са били прибрани. " Няма напрежение, изпратих чиновници на " Чистота " да огледат. Имаме на места счупени клони и паднали дървета, само че няма напрежение ", заключи той.

Силният вятър в Пловдив изкорени дърво и го стовари върху паркирани коли. От фотоси, оповестени в обществените мрежи, се вижда, че стволът на дървото е паднал върху 3 леки автомобила. За благополучие и при този случай няма потърпевши.



В Пазарджик общо осем са сигналите за паднали дървета от поривистия вятър. Няма потърпевши хора, заяви представителят на пазарджишката пожарна Мирослав Стоянов. Сигналите са главно от града, два са от село Мало Конаре. Паднало дърво на пътя сред Брацигово и село Капитан Димитриево към този момент е отстранено.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР