Само за 7 обекта в Банско и за 5 в

...
Само за 7 обекта в Банско и за 5 в
Коментари Харесай

Данъчните с 1000 проверки в Банско и Боровец от началото на 2018 г.

Само за 7 обекта в Банско и за 5 в курорта Боровец са издадени заповеди за налагане на насилствената административна мярка „ Запечатване на обект “ след стартиралата при започване на годината зимна акция в туристическите центрове. При направените над 750 инспекции в курортния град и 140 в комплекс Боровец са открити общо 45 нарушавания. Не е установен нито един опит за промяна на собствеността на обектите, при които е завършила процедурата по запечатване, за да се избегне мярката.

„ Данните все още удостоверяват наклонността за постоянна смяна във фискалната просвета и финансовата дисциплинираност вследствие на поредната политика за открит разговор, предварителна защита и надзор, която Национална агенция за приходите организира през последните години в зимните курорти “, сподели госпожа Илиана Христова, шеф на Търговско дружество на Национална агенция за приходите София. 

Инспекторите на Агенцията правят наблюдения и инспекции и в прилежащи обитаеми места. Ще бъдат запечатани и общо 10 обекта в Гоце Делчев, Разлог и Сандански и 2 в Самоков. При десетки търговци е почнало целодневно наблюдаване с физическо наличие на инспекторите от столичната дирекция на Национална агенция за приходите, като се следи и за съблюдаване на трудовото законодателство. Целта на наблюдението е да се съпоставят оборотите, регистрирани за минали интервали, с записаните по време на инспекцията и при основни разлики компаниите да бъдат предлагани за цялостна проверка. Ежедневно в курортите обикалят патрулни двойки, които съблюдават за правилното държание на търговците и са в тяхна помощ за съвет при работа с фискалните устройства.

В провеждането на контролните дейности вземат участие и чиновници на Министерство на вътрешните работи. При две от инспекциите, една в хотел в Банско и една в търговски обект в с. Баня, се е наложила дейна интервенция на полицията поради провокирани конфликтни обстановки от проверяваните търговци.

От Търговско дружество на Национална агенция за приходите София оповестяват, че при идните надпревари за кръг от  международна купа по сноуборд чиновници на Агенцията ще следят обектите, които оферират храни, питиета и услуги на пистите.

Контролните ограничения в зимните курорти ще не престават без спиране до края на сезона в денонощен режим.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР