Само за 3 дни 15 деца от русенския квартал Селемтя

...
Само за 3 дни 15 деца от русенския квартал Селемтя
Коментари Харесай

Ваксинират децата от ромския квартал в Русе срещу морбили

Само за 3 дни 15 деца от русенския квартал " Селемтя " са били имунизирани срещу морбили. Това е направено благодарение на експертите, които работят по плана " Социално включване посредством услуги за ранно детско развиване в Община Русе ". През предходната седмица те са обикаляли от врата на врата, с цел да беседват с родителите и да търсят деца, които не са имунизирани. Информация за броя на неимунизираните деца събира и Регионалната здравна, само че посредством персоналните лекари и педиатрите.

Русе

По данни на Световната здравна организация в Европа през предходната година от морбили са се разболели близо 82 600 души от 47 страни, 72–ма души са умряли. Една от съществено засегнатите страни е прилежаща Румъния, за която има данни за над 200 хиляди неимунизирани деца. От вируса единствено предходната година са умряли, по импровизирано информация, 46 души. И заплахата болестта да се трансферира у нас по никакъв начин не е дребна.

Какви ограничения се взимат в Русе, с цел да се предпазят децата от рисковите групи от болестта? Подробностите от репортера Десислава Николова в Сутрешния блок на БНТ1. Тя се срещна и беседва с шефа на Дирекция " Култура и обучение " в Община Русе Ирена Петрова, с педиатъра доктор Боряна Тодорова и акушерката Юла Великова.
 Болните от морбили у нас са към този момент 39 Болните от морбили у нас са към този момент 39
39 са случаите на морбили у нас, 24 от тях - потвърдени лабораторно.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР