Само за 2018 година руската икономика може да загуби около

...
Само за 2018 година руската икономика може да загуби около
Коментари Харесай

Русия може да загуби един трилион рубли от кибератаки

Само за 2018 година съветската стопанска система може да загуби към един трилион рубли от хакерски офанзиви, съобщи в четвъртък заместник-председателят на " Сбербанк " Станислав Кузнецов.
" За огромно страдание, прогнозата ни от началото на годината, че стопанската система на Русия може да загуби един трилион рубли от хакерски атаки, евентуално ще се сбъдне до края на тази година ", означи Кузнецов в ефира на телевизия " Россия-24 ".
Финансистът акцентира, че не става въпрос само за директни загуби. " Това не са тъкмо директни парични загуби, само че безспорно те могат и би трябвало да бъдат регистрирани в паричен еквивалент ", добави заместник-председателят на " Сбербанк ".
Според него хакерите могат да въздействат на активността на стратегически предприятия и институции в страната. " Ако самолетите не изхвърчат в точния момент, в случай че електроцентралите не подават електрическа енергия с нужните индикатори, в случай че предприятия стопират работа — всичко това са загуби за стопанската система на Русия ", разясни Кузнецов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР