Само за 2018-а домакините са предали над 1.3 тона отпадъциТочно

...
Само за 2018-а домакините са предали над 1.3 тона отпадъциТочно
Коментари Харесай

400 оръдия осигуряват ски сезона в Банско

Само за 2018-а домакините са предали над 1.3 тона боклуци

Точно 400 оръдия ще обезпечават положителния зимен сезон в Банско, в случай че зимата не се окаже задоволително снежна. Засега обаче времето дава обещание да е положително за скиорите.

А приключенията в най-хубавия зимен курорт на Балканите започват публично през днешния ден на Бъндеришка поляна.

За поредна година откриването на сезона е придружено с доста игри и неповторими награди. Големият приз е ново „ Audi A3 “. Автомобилът може да бъде извоюван в емблематичната игра „ Ловци на съкровища ”, която към този момент обичайно цялостни курорта с запалянковци в деня на откриването на сезона. В конкуренцията могат да се включат всички искащи да преровят избран периметър, покрит със сняг. А там се крият още атрактивни награди – СПА почивки, уикенди за двама, златни продукти, мобилни устройства…

Празникът ще бъде маркиран с още две игри – „ Влез в тима на първенеца ” и „ Открий злато в лифта ”.

Специален посетител на откриването трябваше да бъде олимпийският и международен първенец Патрик Ортлиб (Австрия), само че той отхвърли да пристигна в последния миг заради заболяване. Неговият отбор, в играта „ Влез в тима на първенеца “, ще бъде воден от Мария Киркова. Съставът ще се бори да притегли най-хубавите скиори, които да се изправят отборно против отбора на Марк Жирардели. Най-бързият играч измежду всички тях ще си обезпечи сезонна карта за Банско.

Играта „ Открий злато в лифта ” пък ще зарадва над 100 гости на курорта. Всеки, който се качи на лифта ще има опция да завоюва специфични златни продукти от „ Fibank “.

Празничният ден ще продължи с празненство на площада на града, където ще има музика, танци и гозби, особено приготвени от Ути Бъчваров.

За поредна година Банско ще бъде хазаин на старт от международната купа в алпийските ски. От 22 до 24 февруари курортът ще посрещне елита при мъжете в дисциплините алпийска композиция, супергигантски слалом и великански слалом.
А преди дни бижуто на Пирин получи следващ приз от Академията на международните ски награди в Кицбюел. Така българският курортът се подреди измежду 26-те най-предпочитани дестинации на планетата.

Същевременно в ски зоната към този момент има две екологични станции за зареждане на електроавтомобили. Те са основани до паркинга на начална станция на кабинката. На тях могат по едно и също време да зареждат 4 коли.

В зоните към заведенията са сложени и контейнери за разделно събиране на боклуци, които са ясно обозначени.

Само за 2018-та година от „ Юлен “ са събрани и предадени над 1,3 тона пластмасови боклуци на способените органи.
Градът е бляскав, блестящ и чист, а хората с неспокойствие чакат своите посетители.

Единствено неналичието на втора кабинка и този сезон скапва усмивките на локалните хора и бизнеса, само че те се надяват, че разсъдъкът ще надделее и институциите ще дадат зелена светлина за построяването на още един въжен превоз.

Заменят пластмасовите сламки с … бамбукови


И още положителни еконовини. В ски и зона Банско към този момент няма да се употребяват пластмасови произведения за еднократна приложимост. Това е новата екологична самодейност на концесионера „ Юлен “ АД.

От началото на зимния сезон във всички заведения на територията на ски зона Банско се заменят всички пластмасовите бутилки със стъклени, пластмасовите чаши с картонени,а сламките за еднократна приложимост с… бамбукови.

Посудата за еднократна приложимост, като чинии, принадлежности и бъркалки ще бъде напълно от биоразградими материали, като картон, дърво или хартия.

„ Дори това да оскъпява предлаганите артикули, крайната им цена за гостите на курорта към този момент остава непроменена “, споделиха от „ Юлен “.

На дневен ред е сигурността


С оглед на международните трендове към повишаване на терористичните актове, както и за противопоставяне на битовата престъпност на дневен ред в Банско е сигурността на жителите и гостите.

По време на дейния сезон в общината ще има командировани полицейски чиновници, които ще подкрепят активността на локалните органи на реда. Допълнително, според тристранно съглашение сред Министерствата на вътрешните работи на Румъния, Гърция и България, ще продължи положителната процедура за наличието на полицейски патрули в ски зона Банско, които да дават информация на своите съграждани.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР