Само за 2 дни са събрани необходимите 500 000 лв.

...
Само за 2 дни са събрани необходимите 500 000 лв.
Коментари Харесай

Само за 2 дни бяха събрани нужните половин милион лв. за трансплантацията на бебе Калина

Само за 2 дни са събрани нужните 500 000 лева за чернодробна трансплантация на 2-месечната Калина Яворова Сидерова от Варна. Това заяви майка й Яна във фейсбук страницата „ Да дарим бъдеще на бебе Калина “, като благодари на всички отзовали се на апела за помощ.
" Приятели, БЛАГОДАРИМ ви за даренията! Благодарим ви, че ни подкрепяте толкоз интензивно в този миг! Толкова сме разчувствани, че не можем да повярваме какво се случва. Благодарни сме на хилядите хора, които бяха допрени от нашата история и бяха съпричастни към болката ни. Сумата за лекуването на Калина към този момент е събрана!
Веднага щом имаме съответна информация и числа, ще ги оповестим обществено на формалната Фейсбук страница на Калина ", написа майката.
И помоли: " Относно всички кутии, планувани събития, лични начинания и акции в поддръжка на Калина, които сте възнамерявали или към този момент сте създали, МОЛИМ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС):
- Даренията, които съберете в кутиите на Калина, дарете ги на ДРУГИ, нуждаещи се хора като нас.
- Всички базари, начинания и лични акции, които сте почнали, НАПРАВЕТЕ ГИ, само че събраните средства ги дарете на ДРУГИ хора, които също са в тежка потребност като нас.
- Всички парични средства, които сте събрали и сте възнамерявали да ни ги изпратите, само че към момента не сте, сърдечно ви молим да ги дарите на ДРУГИ нуждаещи се.
Калина ще получи своя късмет за живот с помощта на Върховен административен съд!
Борбата за нас продължава. Ще създадем чернодробната трансплантация на Калина. Молете се с нас всичко да мине сполучливо. Ще ви държим в течение тук, в страницата ни, по какъв начин се развива положението на дребната ни дъщеричка ".
Сподели с твоите другари
Както Actualno.com писа, дъщеричката на Яна и Явор от град Варна се ражда на 22 март. Тя се развива добре през първия месец от живота си. Като всички бебета дребната Калина развива жълтеница още през първите дни след раждането си. Никой обаче не подозира, че това е симптом за по-сериозен проблем. На 28 април 2019, на Великден Калина получава вътрешен кръвоизлив и е призната по неотложност в болница “Света Марина ” във Варна. Кръвта ѝ не се съсирва вследствие на неналичието на витамин К, стойностите на билирубин били прекомерно високи. Тези признаци демонстрират, че нейният черен дроб и жлъчка не действат вярно.
Единствената опция и вяра за живот за бебе Калина остава чернодробната трансплантация в чужбина, за която има доста малко време. Операцията би трябвало да се направи до края на ЮЛИ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР