Само веднъж на ден да има вода в Перник и

...
Само веднъж на ден да има вода в Перник и
Коментари Харесай

Аврамова призова водата в Перник да се пуска веднъж дневно

Само един път дневно да има вода в Перник и това да е във времето от 15 до 22 ч., а не както е в този момент. За това прикани от трибуната районният министър Петя Аврамова.
В момента перничани имат вода два пъти на ден. " С това ще се понижат загубите по мрежата и ще се подсигурява непоколебим надзор на разходването ѝ. По този метод се надяваме през пролетта да има задоволително вода в бент. " Студена ", сподели тя и акцентира, че въвеждането на режима е бил нужен.
„ Язовир „ Студена “ е планиран като софтуерен изравнител. Това значи, че язовирът събира водите от водосборната област “, сподели още министърът.
Тя уточни, че язовирът е в листата на комплексните и значими язовири. „ Месечният график се изготвя като се взима поради настоящата информация “, добави още Аврамова.
„ От 12 ноември беше образуван екип от специалисти за осъществяване на инспекция във ВиК - Перник за употребата на язовира и Водноелектрическа централа към него за интервала от 1 януари до датата на инспекцията.
В хода на инспекцията се откри, че ВиК операторът е работил в осъществяването на наредбата “, съобщи още Аврамова.
„ Към сегашния миг Министерство на регионалното развитие изследва всички благоприятни условия за решение на казуса с прелюдия режим. Разглеждат се опциите за оптимално потребление на наличните водоизточници, захранващи язовир „ Студена “.
Набелязани са стъпки за оказване на експертна помощ от страна на „ Софийска вода “. Провеждат се обследвани яна терен.
Искам да благодаря на специалистите на „ Софийска вода “ за оказаната помощ, набелязаните ограничения, които ВиК в идващите няколко дни ще извърши и ще има спомагателни количества вода от Владайския канал, които ще бъдат ориентирани към язовир „ Студена “, съобщи още Аврамова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР