Само в рамките на финансовата 2018-а година, приключила на 30-ти

...
Само в рамките на финансовата 2018-а година, приключила на 30-ти
Коментари Харесай

Бюджетният дефицит на САЩ скочи до 5-годишен връх от 779 млрд. долара



Само в границите на финансовата 2018-а година, завършила на 30-ти септември, бюджетният недостиг на Съединени американски щати се разшири с цели 113 милиарда $ до 779 милиарда $, достигайки най-високо равнище от финансовата 2012-а година насам, демонстрират данни на Министерството на финансите.

Основна причина за мощното разширение на недостига оказа повишаването на държавните разноски със 127 милиарда $, или с 3,2% по отношение на година по-рано, като в това време държавните доходи се покачиха с едвам 0,4%, или със скромните 14 милиарда $. Разходите за цялата отминалата финансова година доближиха 4,11 трлн. $ при доходи за 3,33 тлрн. $.

Като % от Брутният вътрешен продукт, бюджетният недостиг на Съединени американски щати за отминалата финансова година набъбна до 3,9% от 3,5% за фискалната 2017-а година, достигайки най-високо равнище от финансовата 2012-а година насам.

Само в границите на септември, финансовото министерство регистрира бюджетен остатък в размер на 119,1 милиарда $. Трябва обаче да се има поради, че Съединени американски щати нормално регистрират остатък през септември вследствие на предстоящите заплащания на физически лица и на корпоративни налози, направени през месеца.

Разходите по обслужване на държавния дълг на Съединени американски щати набъбнаха през фискалната 2018-а година с 65 милиарда $, или с 14% по отношение на година по-рано, частично заради обстоятелството, че държавната хазна трябваше да усили главницата по инфлационно-обезпечените си скъпи бумаги, като растящите лихвени проценти от страна на Фед и по-големият държавен дълг също изиграха роля за повишените разходи. Сега държавният дълг на Съединени американски щати възлиза на 21,6 трлн. $.

Разходите за обществено обезпечаване набъбнаха с 39 милиарда $, или 4%, предвид на обстоятелството, че американското население застарява, до момента в който разноските за защита набъбнаха с 32 милиарда $, или с 6%, защото Конгресът позволи повече сходни разноски.

Най-голям спад имаше при разноските за обучение, като те се намалиха с 48 милиарда $, или с цели 43%, съвсем напълно заради промени в предстоящите разноски за дотации за заеми и гаранции по заеми. Също по този начин има понижен принос в облагите на държавно конртролираните ипотечни организации Fannie Mae и Freddie Mac.

По отношение на приходите, корпоративните налози понижиха с цели 22%, или с общо 76 милиарда $, защото фирмите се възползваха от по-малка данъчна ставка, както и опцията неотложно да приспадат цялостната стойност на техните покупки на съоръжение. държавните доходи от самостоятелните налози се усилиха с 1%, или 23 милиарда $ предвид на увеличената трудова претовареност и по-високите заплати, които бяха  обезщетени от по-ниските удръжки, защото Министерството на финансите разгласява модифицирана таблица за данъчните удръжки.

Бюджетната работа на Конгреса предвижда, че дефицитът от настоящата година ще доближи през актуалната фискална година 973 милиарда $ и през фискалната 2020-а година ще надвиши 1 трлн. $.

Представените данни за бюджетният недостиг на Съединени американски щати за финансовата 2018-а година оправдават сентенцията: " Наслаждавай се в този момент на икономическия напредък, за който ще би трябвало да се заплаща по-късно ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР