Само в първите часове след обръщението на британския премиер Борис

...
Само в първите часове след обръщението на британския премиер Борис
Коментари Харесай

Британците се втурнаха да резервират полети и почивки

Само в първите часове след обръщението на английския министър председател Борис Джонсън продажбите на самолетни билети се скочили с 337% по отношение на миналата седмица, а тези на туристически почивки с 630%, оповестиха от нискотарифната самолетна компания Easyjet. Най-търсени са дестинациите в Испания, като Малага, Аликанте и Палма, Фаро в Португалия и редица летни курорти в Гърция, да вземем за пример на остров Крит.

Най-големият в света туроператор TUI също записва растеж на резервациите с 500 %. Преди това неговият началник Фриц Юсен предвижда взрив на туристическите почивки през идното лято. На Лондонската борса цените на акциите на туристическите компании нарастнаха във вторник доста - тези на британско-испанския авиопревозвач IAG, както и на TUI с 6%, а тези на Easyjet - даже с 9%.
План за отпадане на рестриктивните мерки
В понеделник английският министър председател Борис Джонсън показа проект от 4 стъпки, който планува до края на юни да отпаднат съвсем всички ограничавания, в случай че епидемиологичната картина го разрешава.

Англия е най-тежко засегнатата европейска страна от пандемията, само че пък в това време е на първо време с имунизациите.

„ Обръщението на премиера Джонсън вдъхна доверие на доста хора на Острова, от което те незабавно се нуждаеха “, разяснява шефът на Easyjet, а този на TUI за Англия предложи на държавното управление взаимно да разработят „ рамка с оценка на риска “, с цел да могат хората да пътуват през лятото.

Здравният министър Мат Хенкок акцентира, че успеваемостта на имунизациите против новите разновидности на вируса ще е от голямо значение за възобновяването на пътуванията в чужбина. „ Ние би трябвало да сме готови за новите разновидности на вируса, а в случай че имунизациите не работят против тях, това ще направи всичко по-трудно “, съобщи той във вторник в изявление за „ Скай нюз “.

Авиокомпаниите и туристическите компании разпореждат огромни очаквания на идния летен сезон. Избухналата преди 1 година пандемия нанесе тежки провали на техния бизнес. От Easyjet с общават, че максимален е ползата към почивките през месец август, следвани от тези през юли и септември.
Нова оценка на обстановката
Засега Англия не разрешава множеството туристически пътувания. Забраната важи първоначално до 17 май. На 12 април английското държавно управление ще направи нова оценка на обстановката. Фирмите от туристическия отрасъл и самолетните компании се надяват да отпадне 10-дневната карантина след завръщане от пътешестване, която в този момент плаши доста хора.

Освен това страните, до които британците обичат да пътуват, като Франция и Испания, би трябвало първо да анулират възбраните за влизане на английски туристи. Такива сега са им наложени поради доста по-заразната разновидност на вируса, която беше открита във Англия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР