Само в женския затвор в Сливен няма мобилни телефони. Това

...
Само в женския затвор в Сливен няма мобилни телефони. Това
Коментари Харесай

Бивш зам.-министър: Само в женския затвор в Сливен няма мобилни телефони

" Само в женския затвор в Сливен няма мобилни телефони ". Това съобщи някогашният заместник-министър на правораздаването Димитър Бонгалов в ефира на Нова телевизия по отноение на това дали добре се охраняват нашите затвори. Повод за полемиката станаха поредицата бягства от затвори у нас.

" Имаше телефони даже в пандиза от открит вид в Смолян, където няма даже покритие. От външен обект индивидът си беше не запомнил телефона и си го беше занесъл в общежитието ", посочи той.

Бонгалов разяснява последния случай с избягал пандизчия. 48-годишният Борис Иванов, който е наказан на 13 години отнемане от независимост за блудства и обири, избяга от работен обект край Ловеч, където е работил дружно с други пандизчии. Бившият заместник-министър разясни, че заплаха за обществото съставляват бегълците от пандизите от закрит вид. По думите му в случай че нарушителят е настанен в общежитие от открит вид, това значи, че общественият служащ е дал оценка, че този човек към този момент не би повторил закононарушението си.

В същото време той призна, че няма справедлив аршин, с който да бъде оценена работата на самия обществен служащ. " Методиката за оценка на риска е доста неразбираема. И аз не мога да схвана по какъв начин преценят обществените служащи. Не мога да схвана тази методика. Условно общественият служащ е Господ в пандиза. Той може повече, в сравнение с началника на пандиза. При тези критерии, които не са справедливи, общественият служащ може да прави, каквото си желае. Има няколко такива случая ", разкри той.

Същевременно специалистът посочи, че към този момент трета година страната няма електронен контрол за хората с пробация: " При предходния екип на правораздаването - този на министър Захариева, имаше един случай с видеоклип от Белене. Паникьоса се и българското, и професионалното управление. Насочи парите за електронния контрол към Белене. Оправихме един затвор да няма телефонни диалози, само че съсипахме електронния контрол на пробацията в цяла България. Вече трета година ние нямаме електронен контрол. В момента има направена социална поръчка. Говорим за 200-250 гривни, които няма да бъдат задоволителни ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР