Само в Германия и само за една година този капан

...
Само в Германия и само за една година този капан
Коментари Харесай

Принцовете, които се оказват търговци на плът

Само в Германия и единствено за една година този капан е щракнал за близо 700 девойки, които търсят обич в интернет, само че попадат на измамници. Сред жертвите има и доста девойки или млади дами от България, установи Дойче веле.

Техни жертви в множеството случаи са девойки и млади дами, които биват подлъгвани с обещания за безконечна обич, а вместо това се оказват принудени да проституират. Между 2014 и 2017 година съвсем 100 деца с немско поданство са станали жертва на търговията с хора в интернет, излиза наяве от отчет на Експертната група против търговията с хора към Съвета на Европа (Greta). Според специалистите, още в учебно заведение на децата би трябвало да се коментират рисковете на общуването в интернет. Учителите и сътрудниците на службите за протекция на децата би трябвало да провеждат и специфични курсове точно за такива случаи, предлагат от Greta.

Жертвите са доста повече

През 2017 година в този капан единствено в Германия са се хванали 671 души - със 135 повече в сравнение с година преди този момент. Повечето от жертвите, станали обект на полова употреба, са девойки и млади дами най-вече от Румъния, България, Унгария и Нигерия.

Докладът на Greta се базира на изявленията и анкети, правени в Германия в интервала 2015-а - март 2019-а година.

Липсва национална тактика

Независимо от възходящия брой на тези случаи, специалистите са на мнение, че Германия отбелязва забележителен прогрес в битката против търговията с хора. Важна роля в това отношение е изиграло адаптирането на немското наказателно право с Конвенцията против търговията с хора. Обект на рецензии обаче е това, че Германия продължава да няма тактика или народен проект за деяние против тревожното събитие. Освен това липсва система, документираща записаните случаи.

В предварителната защита и битката против търговията с хора има потребност и от повече ограничения против трудовата употреба. Полицията и правораздаването би трябвало да бъдат готови по-добре, с цел да се оправят дейно с този тип закононарушения, се отбелязва в документа.

Критики от Съединени американски щати

От американското министерство на външните работи пък упрекват немското държавно управление, че изостава в битката против незаконната търговия с хора. Поради това в годишния отчет на министерството по въпроса, Федералната република е паднала от най-високото първо на второ място в класацията, обхващаща общо четири степени. " Германското държавно управление не покрива напълно минималните стандарти за ликвидирането на търговията с хора, само че поставя обилни старания в това отношение ", написа в обосновката. В предходния отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати се посочваше, че Германия се оправя с условията.

Важни са напъните

Похвала от Вашингтон има за това, че немските управляващи са разширили обсега на следствията си в областта на търговията с хора и е била отпусната спомагателна финансова помощ за жертвите. Но пък се подлага на критика събитието, че присъдите по отношение на глобените търговци на хора прекомерно постоянно биват отменяни. Освен това броят на присъдите за този тип закононарушения в Германия спадал от 2009-а година.

Наравно с Германия Вашингтон подрежда Полша, Гърция, Италия, Ирландия и голям брой балкански страни. С водещи позиции в Европа са страните от Бенелюкс, Франция, Австрия и Англия. Определящи за класирането на съответната страна са не мащабите на търговията с хора, а напъните, които се поставят за нейното противопоставяне. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР