Само в едно министерство има над 60 такива сигнала, изпратени

...
Само в едно министерство има над 60 такива сигнала, изпратени
Коментари Харесай

Премиерът Янев: В почти всички министерства има подадени сигнали за корупция

Само в едно министерство има над 60 такива сигнала, изпратени до прокуратурата, разгласи министър-председателят във Facebook профила на държавното управление / 13:51 ч. 16  article picture alt description
Снимка: Българска телеграфна агенция

В съвсем всички министерства има подадени сигнали за корупция. Всички министерства са установили практики, при които съгласно оценката на съответните министри и техните екипи има престъпления. Само в едно министерство има над 60 такива сигнала, изпратени до прокуратурата. Всички сигнали са предадени на държавното обвиняване, заяви служебният министър председател Стефан Янев, който дава отговор на въпроси на жители във Facebook.

Служебният министър-председател акцентира, обаче, че изпълнителната власт не е проверяващ орган. Ние не можем да сложим етикет, че това са закононарушения, сподели Янев. Той посочи, че на пръв взор наподобява, че сме основали задоволително структури за битка с корупцията в страната, само че това събитие съществува и ние сме надалеч от положителните европейски практики.
Още по тематиката 10:34 ч.
Предстои ни още работа и евентуално това е една от тематиките, обвързвана с промените в правосъдната система, да се намерят по-добрите практики и инструментариума, които противодействат на това събитие в подпомагане с жителите, които би трябвало да бъдат задоволително будни и да подават съответните сигнали, уточни служебният министър председател.
Над 180 хиляди български жители резервираха работните си места през последните 6 месеца с помощта на ограниченията за бизнеса. Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев в рубриката " Властта приказва! Открито ", предавана онлайн във фейсбук страницата на Министерски съвет. Янев акцентира, че обществената сфера и подпомагането на бизнеса са измежду целите на държавното управление, давайки за образец изхарчените над 500 млн. лева по една от последните ограничения.
" От позиция на пазара на труда ние стоим доста добре. Мерките, които бяха подхванати от държавното управление през последните шест месеца явно дават резултат ", счита Стефан Янев. Според него, безработицата в България стои на исторически ниски равнища, което Янев дефинира като индикатор за относително положителния бизнес климат у нас.
" Средното повишаване на пенсиите е от порядъка на 23 %, което е над инфлацията за момента. Има задоволително съображение хората да са спокойни, че ще се оправят през сегашния зимен сезон ", сподели още Стефан Янев. Той напомни и за увеличената помощ за отопление на 523 лв., която е еднократна и се дава при започване на отоплителния сезон.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР