Само в единение можем да се противопоставим на изчезването ниБългария

...
Само в единение можем да се противопоставим на изчезването ниБългария
Коментари Харесай

Демографският срив като геноцид

Само в единство можем да се противопоставим на изгубването ни


България е в клинична гибел – топи се с 8 (дори и повече) души на час. През 1989 година популацията ни е към 9 милиона. Според справочника на Централно разузнавателно управление на САЩ, към месец юли 2017 година сме 7 101 510 души. Оценката включва и двата (или повече) милиона, емигрирали в Европейски Съюз, Съединени американски щати, Канада и други страни, доколкото имената им попадат в ЕСГРАОН и в изборните описи. Сходни данни сочат Национален статистически институт, Докладът за положението на националната сигурност през 2017г., признат от Народно събрание, прогнозата на „ Евростат “.

Ясно е, че по отношение на 1989 година, 1,9 милиона са намерили гибелта си. Демографската загуба е над 21 %. (За съпоставяне, проучванията на учени-османисти като Христо Гандев, Бистра Цветкова, Вера Мутафчиева, сочат сред 1/3 до? демографска загуба през стоте години следосманското нашествие). Или, темпът на загуба на българския генофонд през днешния ден е минимум 2 пъти по-ускорен от темпа на загуба през първия век на османското робство. В околните години още 630 000 български жители са на път да минат в отвъдното.

Доклад на Европейски Съюз сочи, че България надвишава междинната за Европейски Съюз смъртност по 17 индикатори, като при пет от аргументите (болести на кръвообращението; злокачествени образувания; мозъчно-съдови; на сърцето; положения по време на бременност и раждане) страната ни е преди всичко. Според Световната здравна организация (СЗО) тези болести се отключват от рискови и стресови фактори, подбудени от външни дразнители, нагнетяване на боязън, неподходяща обществена среда и прочие Особено сериозен фактор на риск и стрес е така наречен енергийна беднотия: съгласно формалните (чувствително занижени!) данни, 30% от българските жители не могат да покриват сметките си за ток, парно или твърдо гориво. И по този индикатор страната ни заема първо място в Европейски Съюз. В същото време, по раждаемост на 1000 души, сме на 210-о място от общо 224 страни. След като не е изложен на пагубни естествени бедствия, епидемии или войни по какъв начин и за какво българският генофонд понижава толкоз огромно?

Стресът и мизерията в България са фактори, изкуствено създавани и принудително налагани срещу волята на хората. Оттук и извънредно високата смъртност, която ни слага измежду страните с най-мащабно отнемане от правото на живот. Провежда се „ добре планувана смъртност “, споделя с мрачна подигравка медиен коментатор. Което навежда на извода, че наложеният на страната ни модел в най-висока степен убива хора. След като популацията ни е сложено в такива условия на живот, които да водят към неговото цялостно или отчасти физическо заличаване, това действие не попада ли в дефинитивното поле на понятието геноцид– закононарушение, за което няма отминалост (чл. 416 от НК)?

А кой генерира тези фактори? Едва ли се оспорва, че тази политика е разследване от мафиотизиране на държавното ръководство през годините на така наречен преход. Престъпността освен се инфилтрира, само че изцяло се е сляла с трите управляващи. Може ли някой да назове най-малко едно закононарушение осъществено у нас отвън действието или бездействието на държавния служител?

Впрочем, проведената престъпност, тероризмът и фашизмът употребяват сходни способи, способи и практики като опасност, нагнетяване на боязън, насила, принуждение и други Без потреблението на искрено терористични способи и практики престъпността не би могла да господства над милиони, да принуждава хората да? се подчиняват. Когато ти пресечен тока или те връхлетят гангстерите от така наречен колекторски компании и ЧСИ, съвсем несъмнено е отключването на болести с вероятен летален излаз. Кардиналният въпрос през днешния ден, който би трябвало да е алфата и омегата на всички полемики, стратегии, платформи, визии и т. н. е: може ли да спрем геноцида?

Можем! И първата стъпка е възобновяване на държавността, т.е., непосредственото деяние на Конституцията; на първо място:

– главните права, императивно написани в глава II, които са неотменими (безплатно обучение и здравно обслужване; право на заслужен живот; право на труд; протекция на фамилията, майчинството и децата; равнопоставеност на всички пред закона; обществена защита; и т.н.); само че които на процедура са суспендирани;

– обезпечената в член 19 отбрана против монополизма – изключително нужна и на жителите, и на дребния и междинния бизнес;

– действена правосъдна власт в сходство с Конституцията, годна да ограничи и последователно да ликвидира престъпността;

– чак когато правосъдната власт успее да спре източването на милиардите от проведената престъпност, може да приказваме за икономика; отнетите милиарди да се насочат към стабилно развиване и реиндустриализация; което ще генерира запас за възобновление на образованието и науката, на обществените действия (здравеопазване, пенсии, почтено възнаграждение на труда) и така нататък

Кой може да спре геноцида? Отговорът е отвън партиите; визира цялата нация и всеки, който реши да го експлоатира за свои утилитарни, теснопартийни цели, неизбежно ще претърпи загуба. България е в задълбочаваща се рецесия на легитимност. През последните години присъединяване в парламентарни избори е под 49% от имащите право на глас. Народът демонстрира съществени признаци на събуждане: над 51% от жителите, без значение от настроенията им, от идейните им, политически, професионални, просветителни и други разлики, се афишират срещу системата, която убива. Те не желаят да вземат участие в налагания им „ либерален “ театър. Спонтанно следват образеца на Махатма Ганди, показват дейна пасивна опозиция. Все повече жители си задават въпроса: „ Защо Виктор Орбан в Унгария, както и други страни-членки могат, а ние не можем? “

Днес редица цивилен сдружения виждат опция за прекъсване на геноцида посредством „ промяна на алгоритма “, т.е., задачата да се реши по различен метод. Това значи активизиране на достоверния цивилен бранш (който не получава външно финансиране), за дейни дейности, водещи до положителни решения. От 80-те години на ХХ век такива сдружения съумяха да завоюват съществени позиции, да предизвикват присъединяване на хората в контрола на ръководството в редица страни от Европа, Азия, Латинска Америка. Философията им е, че естетика в ръководството може да се реализира посредством взаимоотношение сред трите основни субекта: държавно управление, бизнес и жители. Колкото и да наподобява утопична, не може да се отхвърли, че тази концепция е огромно предизвикателство. Впрочем всички огромни хрумвания в историята на човечеството са били считани за утопични, преди да бъдат осъществени на дело.

Успехът на новия курс (New Deal) в Съединени американски щати през 30-те години значително се дължи на салдото сред властта и корпоративните интереси; даване право на глас на уязвимите групи, включително сдружения на потребителите, организации на служащите, на фермерите, на групите в неравностойно състояние. Данъчното облагане на най-богатите доближава 70%! Тази политика не е изгубила смисъла си и през днешния ден, сочи в отчета за 2017г. UNCTAD – Конференцията на Организация на обединените нации за търговия и развиване, призоваваща към отменяне на „ пазарния фундаментализъм “ и „ неолибералните предписания “.

У нас са регистрирани стотици достоверни цивилен и патриотични, професионални, браншови и т. н. организации и сдружения (независимо от техните политически пристрастия, обществени, етнически, верски и/или други различия), които милеят за Отечеството. Мобилизирането на тези сдружения значи най-сетне жителите данъкоплатци да стартират да осъществят правото си да знаят по какъв начин властта харчи парите им! Поемайки в свои ръце всички контролни и регулаторни действия, които са отвън трите управляващи, на процедура ще се постави касов уред на страната! А това е идната стъпка към прекъсване на геноцида.

Гражданският излаз за прекъсване на геноцида не значи отвод от съдействие с партиите; само че единствено с такива, които се равнопоставят с хората, с народа, с Върховния суверен на България; с неговите достоверни организации и сдружения. Дискусиите, когато иде тирада за съществения проблем на Отечеството – прекъсване на геноцида, би трябвало да са ясни, транспарантни, безапелационни. И единствено партии, които на дело зачитат гражданското общество; схващат равнопоставянето като дълг; като необратимо допускане да бъдат всекидневно, ежечасно следени посредством механизмите на гражданския надзор и регулация; единствено такива партии, могат да получат поддръжката на болшинството.

Защото, кой различен, в случай че не достоверният цивилен бранш, може да реализира на дело правовата страна, да осъществя идеала, записан от бащите-съставители на демократичната ни Конституция, решимостта „ Да създадем демократична, правова и обществена страна! “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР