Само в Дъблин са необходими 80 000 жилища, които да

...
Само в Дъблин са необходими 80 000 жилища, които да
Коментари Харесай

Пик на наемните нива в Ирландия

Само в Дъблин са нужни 80 000 жилища, които да се отдават чартърен, с цел да може да се спре процесът на растеж на наемните равнища. Рентата през днешния ден е на най-високите си стойности, а броят на предложенията – на най-ниските си равнища за последните години. С 8.3% са се повишили наемите през последната година, като са достигнали 1370 EUR на месец. Това е с 340 EUR повече по отношение на предходния пик през 2008 година и съвсем 630 EUR по отношение на „ дъното” на пазара през 2011 година

Пазарът на наеми на жилища в Ирландия, както и преди, страда от неналичието на оферти в комбиниране със мощно търсене. „ Поради това политиците би трябвало да се концентрират върху нарастване на предложенията”, споделя икономистът Ронън Лайънс. В момента темпът на повишаване на наемите в Дъблин регистрира леко закъснение, само че в останалите елементи на Ирландия рентата се покачва стремглаво: с 10-15% в градове като Корк, Галъуей, Лимерик и Уотърфонд и с 12% - в Мюнстер и Конахте.

Със 6.8% са се повишили наемите в Дъблин в границите на една година. Това е най-ниския индикатор от началото на 2013 година Ако равнищата останат на досегашното си равнище, то пазарът ще има потребност всяко тримесечие от 13 000 нови препоръчани, или към 1000 на седмица. „ В момента пазарът в Дъблин обезпечава едвам половината. За да се запълни дефицитът то незабавно на пазара би трябвало да излязат близо 80 000 оферти и тук приказваме единствено за столицата”, споделя Лайънс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР