Само в 9 на сто от своите изявления сръбският президент

...
Само в 9 на сто от своите изявления сръбският президент
Коментари Харесай

Изследване: Вучич лъже в 90% от изявленията си

Само в 9 на 100 от своите изказвания сръбският президент Александър Вучич е казвал истината, в останалите 91% от случаите неведнъж е нарушавал конституционните си пълномощия. Това сочат резултатите от проучването на портала " Вистиномер ", представени от БГНЕС.
В над 90 на 100 от изказванията на Вучич става въпрос за откровени неистини. По време на първата година от президентския мандат Вучич е извършил единствено едно от 6-те си обещания.
Лъжите на Вучич:
- През 2017г. Вучич даде обещание в Сърбия да има повече автомагистрали от Хърватия. В момента тя има 550 км по-малко;
- Миналата година Вучич твърдеше, че Сърбия има два пъти по-голям стопански растеж от страните в Европейски Съюз. Истината е, че той е два пъти по-малък.
- Вучич твърди, че когато е станал министър председател общественият дълъг в Сърбия е бил 77% от Брутният вътрешен продукт. Истината е, че той тогава е бил 62.5%, а сега е 70%;
- Вучич твърдеше и че кметът на Белград Синиша Мали ще подаде оставка до края на лятото на 2017 година Оставката му бе поискана от болшинството жители на столицата. Мали остана на кметския пост до този месец, когато бе определен за финансов министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР