Само три деца са отпаднали от началното училище Св. св.

...
Само три деца са отпаднали от началното училище Св. св.
Коментари Харесай

В Бяла връщат деца на училище с топъл обяд

Само три деца са отпаднали от началното учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий " в Бяла, Русенско, през тази образователна година. Те са отпътували в чужбина с родители си и са излезли от просветителната ни система. За да привлекат децата назад в класните стаи, учители и възпитатели ползват разнообразни ограничения, измежду които и обезпечаването на обяд.

Бяла

В началното учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий " в Бяла сега учат 95 деца. В продължение на месеци русенската организация на Червения кръст се грижи възпитаниците му да получават топла и прясно приготвена на място храна.
Антоанета Ябанозова - шеф на регионален съвет на БЧК-Русе: Реализирахме стратегия „ Топъл обяд " през зимните месеци, където предоставяме гратис всеки образователен ден храна за деца, които са в обществен риск, т.е. от по-бедни фамилии.Александър Жеков-директор на начално учебно заведение „ Св. св Кирил и Методий " -Бяла: С помощта на такива начинания, които Червеният кръст и Червеният полумесец предизвикват, ние целим да ги притеглим и те да останат тук, с цел да ги подпомогнем и те да се усещат равностойни. Затова и осигуряваме и разнообразни извънкласни действия, образователна активност по български език в допълнение за надграждане на уменията и знанията по наложителна подготовка.
Двете благотворителни сдружения работят дружно по разнообразни обществени начинания от предходната година. В тях фокусът е ориентиран към обществено слаби самотни възрастни хора и деца без наставнически грижи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР