Само този петък в Троянския манастир, християните ще имат възможност

...
Само този петък в Троянския манастир, християните ще имат възможност
Коментари Харесай

Чудотворната икона на Св. Лука Кримски, филм и книга за него в петък в троянския манастир

Само този петък в Троянския манастир, християните ще имат опция да се поклонят на съветска чудотворна икона на свети Лука Кримски с вградена парченце от ковчега му, в който е бил заровен.

Светинята ще бъде изложена за поклонение от сутринта, а в 10 часа пред нея ще бъде отслужен молебен канон за здраве. Отново в петък от 11 часа в Троянската света обител, ще бъде показана детската книга за свети Лука Кримски " Свети Лука Доктора " на журналиста Ангел Бончев, а от 11.30 следва и прожекцията на кино лентата " Светителят хирург ". Филмът споделя хронологично живота на светеца. В него са включени двама живи негови родственици, които описват своите мемоари за свети Лука.

" Призовават се всички християни и най-много тези, които са болящи и имат потребност от молитвената поддръжка на светецът- доктор, да заповядат да се поклонят пред неговата икона и да се помолят. Чрез кино лентата и детската книга ще научат за живота му и съм уверен, че ще го одобряват в сърцето си ", сподели игуменът на светата обител свещеник Сионий.

Чудесата на свети Лука Кримски са хиляди и за разнообразни здравословни проблеми. Към него прибягват и доста хора, на които им следва интервенция. Приживе, той е прочут с това, че като лекар-хирург е нямал несполучлива интервенция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР