Само това му липсваше на Иско – да станат вайръл

...
Само това му липсваше на Иско – да станат вайръл
Коментари Харесай

Поредният гаф на Иско

Само това му липсваше на Иско – да станат вайръл едни фотоси от мача против Валенсия, които слагат под въпрос физическата му форма. Наднорменото тегло, припомняме, е тематика, която не от скоро преследва момчето от Малага и го накара тези дни да пусне в Инстаграм своя поразголена фотография с анкета: „ Дебел ли съм? Да или не?”.

Иско от ден на ден си замълчава все по-малко. Точно преди промяната му, при обличането на фланелката, се появиха две „ мишленки” в профил на кръста му. Гледка, която му навреди в нелек миг за него, когато е запаса и непрестанно се появяват всевъзможни отзиви с пояснения за какво не играе. Най-лошото е наднорменото тегло. Не поради това той остана отвън състава за визитата против Рома в Шампионската лига, само че самият старши треньор на „ белите” Сантиаго Солари няколко пъти сподели пред медиите, че полузащитникът би трябвало да се вкара във форма.Тези любовни дръжки, както ги назовават в някои от мненията в обществените мрежи, сигурно не му оказват помощ.



Иско към този момент в седем следващи мача е отвън титулярната единайсеторка и ситуацията няма изгледи скоро да се промени към по-добро. В дебюта на пейката на Солари – против скромния Мелийя за Купата на краля, техничният халф си остана у дома, а след това все влизаше като промяна през вторите полувремена, като не записа присъединяване във Виго против Селта и беше отписан против Рома. Изглеждаше, че може би ще получи отново основна роля в турнирния дуела от Ла Лига в събота против Валенсия на „ Сантиаго Бернабеу” при отсъствието на контузения Тони Кроос, само че за аржентинския треньор нищо не се промени. Наставникът заложи на Маркос Йоренте в центъра на полузащитата и на Дани Себайос като вътрешен халф. Иско, също като Марко Асенсио, остана на пейката.

Другото доказателство за хладността на връзките сред Иско и Солари се видя сега на промяната. Треньорът реши да даде последните 10 минути на играча от Малага, комуто това по никакъв начин не се понрави, откакто бе изкарал съвсем половин час в загрявка край тъчлинията. Солари пристигна при него и го тупна по гърба, до момента в който му даваше директиви, като по този начин искаше  да го надъха. Реакцията на халфа обаче бе проява на равнодушие, като не си замени и дума с треньора, а погледна встрани към осведомителното табло на стадиона, с цел да види какъв брой време остава до края на мача.

Липсата на „ чувство” сред двамата е очебийна. Между тях няма връзка. Клубът, с Емилио Бутрагеньо като представител, се лимитира единствено до това да каже, че „ в региона на спортно-техническите решения не се намесваме”.

ПЪРВИЯТ ПОД ДУША

Поливането със леден душ се получи сега, в който представителят на стадиона разгласи промяната. Себайос напусна терена под бурни аплодисменти, а при изричането на името на Иско и влизането му на игрището се появиха освирквания. Това означаваше, че част от хората по трибуните на „ Бернабеу” застават на страната на Солари в този мълчалив двубой, както и че футболистът би трябвало да си вземе записка и да увеличи равнището на своето показване до стандартите на клуба.

Така Иско остана посоченият с пръст в една вечер, в която буйно бяха приветствани напъните и отдадеността на хора като Даниел Карвахал, Лукас Васкес, Маркос Йоренте и Феде Валверде. Мадридистите са мощно въодушевени от показваното от последните двама.



Реакцията на Иско след края на мача прикова погледите на всички на стадиона. Те двамата с Марко Асенсио бяха единствените футболисти на „ белите”, които не останаха на терена, с цел да поздравят последователите след хубавата победа против Валенсия, а вместо това първи се насочиха под душовете. Сцена, която чудесно отразява гнева и неуютното душевно положение на тези двама надарени играчи, изключително на този от Малага, чийто живот се промени след идването на Сантиаго Солари.

Подобни обстановки не са за положително никому, защото новият треньор продължава да натрупа престиж след спечелването на два доста сложни мача – против Рома и Валенсия, след появяването преди този момент на първите подозрения след тежкото проваляне и кошмарната игра против Ейбар. Топката е в този момент в полето на Иско.
Улисес Санчес-Флор, „ Ел Конфиденсиал”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР