Само така щяло да се изгради колективен имунитетЗаразяването е като

...
Само така щяло да се изгради колективен имунитетЗаразяването е като
Коментари Харесай

Мангъров иска 80% заразени

Само по този начин щяло да се построи групов имунитет Заразяването е като забременяването – никой не знае по кое време се е случило, разгласи докторът
Изграждане на групов имунитет от 80% инфектирани от коранивурс изиска за следващ път шефът  Детското поделение в Инфекциозна болница доцент Атанас Мангъров. Въпреки острите думи на премиера Бойко Борисов към него, доцентът продължи да громи строгите мерги са обществена изолираност, тъй като по думите му те не разрешавали това всеобщо заразяване и създаване на групов имунитет. Мънгъров е член на Медицинския кеспертен съвет към Министерски съвет, който през днешния ден разгласи, че се разпуска, след акот е изготвил 400-страичен отчет с рекомендации за битка с ковид. Не стана ясно дали искрите сред Борисов и Мангъров са в основата на решението за разформироване, нито дали министър председателят Борисов е разрешил преустановяване активността на структурата.

Със обществената изолираност единствено се отсрочват събитията във времето, само че не се реализира групов имунитет. „ Хората по този начин или другояче ще го прекарват – безусловно. Ако храните заблуда, че няма да се случи, доста се лъжете, не сте в час. Просто това рано или късно ще се случи ”, сподели Мангъров в предаването „ Офанзива ” с Любо Огнянов по Канал 3.

„ Това, което се цели с това отдалечено уединяване, е нещата да се отсрочат. И по този начин ще понижим броя на случаите, само че когато се отворим, ще се върнем в в началото състояние “, сподели доцент Мангъров, като добави: " Ако питат мен, аз въобще няма да затворя заведенията за хранене “.

Доц. Мангъров изясни, че ковид може да се прихване и от въздуха, освен това от повече от 2 м разстояние. " Симптомите може да се проявят към 7-8 ден от контакта, само че може да е по-кратко или по-дълго ", обясни той. " Моментът на заразяването е като момента на забременяването - никой не знае по кое време е станало ".

Колективният имунитет не е концепция, това би трябвало да се случи, с цел да преодолеем тази зараза – най-малко 70% от популацията на земното кълбо да прекара. Ако 80% от българите се заразят, по-малко от един % ще починат – това се случва всяка година при зараза с грип, продължи тезите си доцентът.

Социалната изолираност дава опция на инфектираните да проявят признаците на заболяване, вероятно тези с непосредствен контакт с тях да се заразят, и в случай че стоят задоволително дълго у дома, там да се разболеят и случаите да се лимитират в тези дребни общности със инфектирани, сподели още той.

За бързите проби, които доцент Мангъров предлага, той увери, че няма търговски интерес от въвеждането им. " За тях няма потребност от лаборатория, а единствено от ООД ", сподели доцент Мангъров и опонира на всички останали учени, че PCR тестванията имат 70% сензитивност.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР