Само свободни и независими от политическо и икономическо влияние медии

...
Само свободни и независими от политическо и икономическо влияние медии
Коментари Харесай

Радев: Само свободни медии могат да противостоят на опасностите пред демокрацията

Само свободни и самостоятелни от политическо и икономическо въздействие медии могат да се опълчват на рискови процеси, които заплашват демокрацията. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с генералния шеф на „ Deutsche Welle “ Петер Лимбург, който е на посещаване в България. В срещата на „ Дондуков “ 2 взе участие и посланикът на Германия у нас Кристоф Айххорн, оповестиха от прессекретариата на президента.
Двамата разискаха методите за гарантиране на финансовата и политическа самостоятелност на медиите, включително и образуването на бюджетите на публичните медии, провокациите пред професионалните журналистически стандарти в конкурентната среда на обществените мрежи, както и насърчаването на медийната просветеност на аудиторията.
„ Нуждаем се от ясни и транспарантни критерии за финансиране изключително що се касае до парите от европейски стратегии “, съобщи президентът. Румен Радев и Петер Лимбург бяха единомислещи, че плуралистичната медийна среда е освен дирек на демокрацията, само че и е част от положителния образ на всяка една страна.
Петер Лимбург срещна президента с активността на немската медия, финансирането й, както и с нейни начинания. Представена беше работата на академия „ Deutsche Welle “, обвързвана с развиването на медийната просветеност и битката с подправените вести. Deutsche Welle излъчва на 30 езика и доближава до публика от 197 милиона хора седмично посредством наличие, популяризирано по телевизия, радио и интернет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР