Само страните членки на Европейския съюз могат да вземат решение

...
Само страните членки на Европейския съюз могат да вземат решение
Коментари Харесай

ЕК: Само страните членки могат да спрат членството на Турция в ЕС

Само страните членки на Европейския съюз могат да вземат решение по въпроса за преустановяване на договарянията за участие на Турция. Това съобщи по време на конференция представителят на Европейската комисия Маргаритис Схинас, разяснявайки изявление на водача на немските социалдемократи Мартин Шулц.
По време на избирателен спор със своята съперничка Ангела Меркел той съобщи, че би отменил договарянията с Турция за участие в Европейски Съюз, в случай че е канцлер.
„ Това не се взема решение от Европейската комисия, а от страните членки “, съобщи Схинас в отговор на журналистически въпрос, предава БГНЕС.
По думите на представителя ръководителят на Ек Жан-Клод Юнкер е декларирал още на 29 август, че в сегашния миг присъединението на Анкара към Европейски Съюз е невероятно. „ Турция се отдръпва от Европа с големи стъпки и това прави невероятно присъединението й към Европейски Съюз “, цитира Юнкер Схинас и акцентира, че ръководителят на Европейска комисия ще се завърне към този въпрос по време на обичайна си тирада при откриването на пленарната сесия на европарламента в Страсбург на 13 септември.
Припомняме, че през вчерашния ден (03.09.2017 г.) в Германия се организира ефирен спор сред канцлера Меркел и главния й конкурент Шулц. В хода му ръководителят на Социалдемократическата партия (СДП) съобщи, че ще анулира договарянията за участие на Анкара, в случай че е канцлер.
По думите на Шулц турският президент Реджеп Ердоган „ продължава да слага под въпрос всички основополагащи полезности на Европейски Съюз “. От своя страна лидерката на консерваторите съобщи по-сдържано, че „ такива решения би трябвало да се взимат на колегиално на равнище Европейски Съюз “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР