Само след месец емблематичната руска група Любе“ ще зарадва българските

...
Само след месец емблематичната руска група Любе“ ще зарадва българските
Коментари Харесай

Руската група „Любе“ с юбилейни концерти във Варна, Пловдив и София

Само след месец емблематичната съветска група „ Любе “ ще зарадва българските си почитатели с юбилеен концерт в морската ни столица. На 5 декември варненци ще могат да се насладят както на обичаните си песни, като “Комбат ”, “Солдат ”, “Там за туманами ”, “Песня о звёздах ”, “Позови меня безшумно по имени ”, по този начин и нови песни.
Група “ Любе “ ще има концерти в още два български града- в Пловдив на 6 декември и в София на 7 декември.
Легендарната групата се състои от 6 музиканти, като неин фронтмен е Николай Расторгуев, който е и национален актьор на Русия.

Създател на „ Любе “ е продуцентът и композитор Игор Матвиенко. През 1987-1988 година той основава музиката за дебютните песни по стихове на съветските поети Александър Шаганов и Михаил Андреев. През същата година като непрекъснат водач на групата се изявява Николай Расторгуев и на него принадлежи концепцията за името на групата, което е обвързвано с известното в тези години младежко придвижване - либерци, чиито хрумвания са отразени в ранните произведения на групата.
Грипата записва първите си песни пред 1989година– „ Либерци “ и „ Батька Махно “, които доста бързо стават обичани на хора от целия свят. Същата година стартират първите им турнета дружно с „ Коледни срещи “ и Алла Пугачова.
Групата „ Любе “ има издадени 16 студийни албума и концерти в целия свят. През последните три десетилетия любимците на съветската и българска аудитория, заемат челни позиции в доста музикални ранглисти, с незабравимите си шлагери, навяващи носталгия и способни да ухилен и разплачат всеки слушател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР