Само след два дни женският национален отбор по волейбол на

...
Само след два дни женският национален отбор по волейбол на
Коментари Харесай

Иван Петков: Надявам се да се представим по-най-добрия начин на Европейското

Само след два дни женският народен тим по волейбол на България отпътува за Турция, където му следва присъединяване в Eвропейското състезание. Шампионатът е от 23 август до 8 септември в четири страни - Турция, Полша, Унгария и Словакия. Националките ни са в предварителна група “А” в Анкара, като противници са им домакините, Франция, Сърбия, Финландия и Гърция. Старши-треньорът на " лъвиците " Иван Петков съобщи, че чака отборът му да се показа по-най-добрия метод на този шампионат.

" Отиваме да се представим по-най-добрия метод на това европейско състезание. Надявам се по-възможност да реализираме челни позиции, като авансово не се натоварваме с някакви съответни упования. Отиваме да играем един добър волейбол. Както постоянно споделям, за нас е значим идния мач. Винаги да бъдем фокусирани, да го преминем сполучливо и да мислим за идващия, с цел да стигнем напред докъдето можем”, сподели той на конференция през днешния ден.

" Започваме против Франция, дано първо да премине този мач и да бъде сполучлив. Винаги първите дуели на всеки огромен конгрес са сложни и би трябвало да сме доста добре готови. Отборът на Франция е от средноевропейска мощ. В последните години отбелязва напредък. Затова излизаме с нужния почит и би трябвало да бъдем оптимално съсредоточени в него”, добави Петков.
 Пресконференция на женският народен тим по волейбол @@@
" Имаме млад тим, съставът ни има капацитет и би трябвало да го покаже на европейското състезание. Искрено се надявам девойките да са готови и да създадем един добър старт на шампионата, а по-късно да продължим със идващите срещи. Направихме една добра подготовка, минахме и през олимпийска подготовка, тимът е в добра форма. Разбира се постоянно има още какво да свърши, само че травми няма и считам, че всичко е обикновено преди европейското”, приключи старши-треньорът на “лъвиците”.

Капитанът на отбора Елица Василева, съобщи, че отборът ни ще търси максимума във всеки мач.

" Подкрепям думите на треньора Иван Петков, а точно, че най-важният мач е идващия. Така, както бе на квалификацията, считам, че в този жанр играем най-добре. Търсим максимума в играта ни във всеки мач. Резултатите и класирането ще дойдат сами, в случай че ние даваме най-хубавото от себе си на всеки мач”, сподели тя.
 Пресконференция на женският народен тим по волейбол @@@
Гергана Димитрова съобщи, че се надява отборът ни да покаже добра игра: “Съставът е добре, има леки болежки, само че това е обикновено. Надявам се да покажем добра игра на европейското състезание и да се потвърдим като тим. "

Лора Китипова добави, че се надява на победи на европейското: “Смятам, че направихме една добра подготовка. Надявам се да покажем най-хубавото, на което сме способни и несъмнено на победи на европейското. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР