Само след дни ще бъде открит официално зимният сезон в

...
Само след дни ще бъде открит официално зимният сезон в
Коментари Харесай

Зимните курорти вече са готови за ски сезона

Само след дни ще бъде открит публично зимният сезон в планинските ни курорти.

По традиция Боровец ще открие зимния си сезон през декември. Цените на въжен превоз картите за един ден са 55 лева за възрастни и 30 лева за деца. Новото тази година е сезонна въжен превоз карта за делничните дни, която включва нощно каране от понеделник до петък. Цената за възрастни е 500 лева, а за деца - 300, оповестява Българска национална телевизия.

Пампорово чака най-силния си зимен сезон досега, това сочат ранните записвания на туристите. Курортът е изцяло подготвен, пистите към този момент се заснежават от над 200 оръдия за сняг.

„ Почти цялата ски зона е обезпечена с изкуствено заснежаване, тъй че курортът за този сезон има извънредно нова визия, умерено може да кажем изцяло актуализирана ски зона с доста повече пространство за каране. Категорично това е най-хубавата ски зона, която досега сме имали. Същото вършим на Мечи чал, там непрестанно вършим разнообразни усъвършенствания ", разяснява Мариян Беляков - изпълнителен шеф на Пампорово АД..

Курортът още веднъж ще предложи въжен превоз карта за две ски зони на цената на една. Връзката сред Пампорово и Мечи чал се реализира с шатъл бусове. В ски зоните на няколко места има безвъзмезден безжичен интернет и станции за зареждане на мобилни устройства.

Тази година оригиналност са фамилните въжен превоз катрти, с които могат да се употребяват пакетни цени с отстъпка. Цената на дневната въжен превоз карта остава непроменена - 55 лв. за възрастен.

Зимните курорти в Югозападна България оферират на туристите разнородни направления и СПА процедури.
Те стават все по-популярни освен измежду българите, само че и измежду туристи от Гърция, Румъния, Сърбия, Македония и Русия. В Банско феновете на зимните спортове ще могат да карат ски и сноуборд след 16 декември когато се открива новият зимен ски сезон.

Тази година в ски зоната ще бъдат сложени две екологични станции за зареждане на електроавтомобили до паркинга на начална станция на кабинката. На тях могат по едно и също време да зареждат 4 коли.

Ски ще могат да се карат и в Добринище, където има и лековита минерална вода. Предпочитани курорти през зимата са и Сандански и Марикостиново освен тъй като в тези региони е по-топло, само че и тъй като хотелите оферират спа процедури с минерална вода.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР