Само си представете следната картина – сняг, хижа, камина, приятели,

...
Само си представете следната картина – сняг, хижа, камина, приятели,
Коментари Харесай

3 идеи за коледни коктейли с ром, с които ще впечатлите всички

Само си представете следната картина – сняг, хижа, камина, другари, празници. Какво липсва? Питиета, несъмнено! Надали има по-коледен и сгряващ студените зимни дни алкохол от рома. Днес обаче ще ви срещнем с един по-специален ром - Dead Man’s Fingers. Неговата именита и пленителна история може да конкурира незабравимите усети, в които се предлага.

Всичко стартира в Сейнт Айвис, Корнуол, Англия. Нейтън Хаейс желае да създаде личен емблематичен ром, който да е в унисон с усетите в менюто на ресторанта му „ The Rum and Crab Shack “. И по този начин - въодушевен от корнуолския шафранов кейк и сладоледа Pedro Ximenez се ражда Dead Man’s Fingers.

Зад името се крие обаянието на локалната морска храна и митове. Дългите, сходни на пръсти хриле на рака, се назовават „ пръстите на мъртвеца “.Според локалния фолклор, в случай че бъдат изядени те са смъртоносни. Разбира се, това е единствено легенда! Dead Man’s Fingers е нещо толкоз неверно, че чак е вярно. И воала – получавате бутилка с череп, невероятен ром, въодушевен и фалшифициран с обичаните ни усети – кокос, манго, банан, ядки, кафе и несъмнено, класическият вид с подправки.

 

Оригиналният Spiced Rum е микс от ромове от Тринидад и Барбадос, с екзотични подправки от целия свят, основан в RumCrab Shack в Сейнт Айвс, Корнуол. Уникален, характерен и благоуханен профил напомнящ за шафранова торта с нотки на сладолед Pedro Хimenez. Ще откриете шепот на бухнал карамел, ванилия, канела, индийско орехче и фини нюанси на севилски портокал. Някои долавят усет на сушени стафиди и черен пипер.

А ето и 3 луксозни празнични предписания с основното присъединяване на Dead Man’s Fingers, идеални за Коледа.

1. Замръзнали пръсти

50мл Dead Man’s Fingers Coffee Rum

30 мл мляко

2 лъжици ванилов сладолед

Смесете и украсете със сметана и шоколадови стърготини.



 

2. Лилава мъгла

50 мл Dead Man’s Fingers Hemp Rum

60 мл сок от алена боровинка

25 мл сироп от ревен

5 мл сок от лайм

Гарнирайте с портокалова или лимонова кора.



 

3. Студено и мрачно

50мл Dead Man’s Fingers Coffee Rum

60 мл охладено еспресо

1 лъжица мед

Разклатете и прецедете, гарнирайте с кафе на зърна.



 

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР