Само седмици след като хак за сигурност разкри повече от

...
Само седмици след като хак за сигурност разкри повече от
Коментари Харесай

Roku казва, че 576 000 акаунта за стрийминг са били компрометирани при скорошен пробив в сигурността

Само седмици откакто хак за сигурност разкри повече от 15 000 акаунта на Roku, компанията сподели в петък, че втори пробив в сигурността е засегнал повече от 576 000 акаунта.

В изказване на уеб страницата си компанията сподели, че не е разкрила доказателства, че е източникът на идентификационните данни на акаунта, употребявани в някоя от офанзивите, или че системите на Roku са били компрометирани. Вместо това, сподели компанията, идентификационните данни за вход, употребявани при хаковете, евентуално са били откраднати от различен източник, за който засегнатите консуматори може да са употребявали същото потребителско име и ключова дума. Този вид хакерска атака е известна като „ заряд на идентификационни данни “.

Roku сподели, че в по-малко от 400 случая „ злонамерените участници са влезнали и са създали неоторизирани покупки на абонаменти за услуги за стрийминг и произвеждане на хардуер на Roku, употребявайки магазина за заплащания в тези сметки, само че те не са получили достъп до никаква сензитивна информация, включи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР