Само седмица след завръщането си в MotoGP шесткратният световен шампион

...
Само седмица след завръщането си в MotoGP шесткратният световен шампион
Коментари Харесай

Марк Маркес най-бърз във втората тренировка на наводнената „Мотеги“

Само седмица след завръщането си в MotoGP шесткратният международен първенец в кралския клас Марк Маркес оглави класирането в края на подготвителна сесия. Това се случи по време на втората свободна подготовка преди конкуренцията за Гран При на Япония. 

Испанецът съумя да реализира време от 1:55.232 на наводната писта „ Мотеги “, която се завръща в календара на MotoGP след двугодишно неявяване, подбудено от ковид пандемията. Втори в 45-минутната подготвителна сесия приключи Хорхе Мартин от екипа на Прамак Дукати, а тройката добави спечелилият от вчерашната първа подготовка, която се организира на изсъхнало, Джак Милър (Дукати).
 Милър пред Баная и Куартараро в първата подготовка в Япония Милър пред Баная и Куартараро в първата подготовка в Япония
Въпреки тежките условия и многото вода на пистата единствено двамата водачи се озоваха на земята в хода на сесията. Това бяха Брад Биндър, който падна на третия завой 18 минути преди края и Пол Еспаргаро, който падна на осмия завой 6 минути по-късно. След рухването на испанеца сесията бе спряна за няколко минути, с цел да могат маршалите да изчистят чакъла, който бе хвърлен върху трасето при злополуката на водача на Хонда.

Освен Биндър и Еспаргаро други водачи също позволиха неточности в зоните за прекъсване, главно преди третия завой, само че те съумяха да останат върху своите мотори и да се върнат на пистата след екскурзия през зоната за сигурност. Сред водачите, които позволиха такава неточност, бяха Марк Маркес, Фабио Куартараро и Алейш Еспаргаро.

Напълно предстоящо при тежките метеорологични условия на „ Мотеги “ през днешния ден нито един от водачите не съумя да усъвършенства своето достижение от вчерашната първа подготовка. Така непосредствено за втората фаза на квалификацията по-късно през днешния ден се класираха Джак Милър, Франческо Баная, Фабио Куартараро, Алейш Еспаргаро, Лука Марини, Марк Маркес, Пол Еспаргаро, Брад Биндър, Мигел Оливейра и Маверик Винялес, които заеха първите 10 позиции във вчерашната подготвителна сесия. 

Първи отвън десетката остана Йоан Зарко, който падна в самия завършек на сесията и приключи на единствено 0.001 секунди зад Винялес. Освен французина през първата фаза на сесията на място по-късно през днешния ден ще преминат още Такааки Накагами, Алекс Ринс, Енеа Бастианини, който също падна през вчерашния ден, Хорхе Мартин, Франко Морбидели, Кал Кръчлоу, Дарин Биндър, Марко Бедзеки, Алекс Маркес, Раул Фернандес, Тецута Нагашима, Реми Гарднър, Фабио Ди Джанантонио и Такуя Цуда. От тях единствено най-бързите двама ще получат правото да се включат в решителната част на квалификацията.

Самата сесия за място ще започва в 9:05 часа българско време по-късно през днешния ден с нейната първа фаза, а в 9:30 ще стартира и вторият сегмент. В 8:35 пък ще започва и последната подготовка преди Гран При на Япония, която обаче няма отношение към разпределението на местата в двете етапи на квалификацията. 

Прогнозите за времето плануват и по време на сесията за място да вали, само че пък се чака за надпреварите и в трите класа на следващия ден да е изсъхнало.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР