Само седмица след появата на новата стрийминг платформа „Дисни+“ компанията

...
Само седмица след появата на новата стрийминг платформа „Дисни+“ компанията
Коментари Харесай

Откраднаха личните данни на хиляди потребители на стрийминг платформа „Дисни+

Само седмица след появяването на новата стрийминг платформа „ Дисни+ “ компанията е сложена пред предизвикателство – хакери са откраднали персоналните данни и потребителски профили на хиляди консуматори, съобщи Би Би Си, цитира БТВ.

На 12 ноември колосът в шоубизнеса „ Дисни “ пусна своята стрийминг платформа, като за часове счупи върховете по вписване на консуматори. До края на седмицата 10 млн. души към този момент имаха профили.

Още първия ден феновете се оплакаха, че имат механически проблеми с новата платформа и пробваха да се свържат с техническата поддръжка на „ Дисни “, само че без триумф.

„ Дисни “ предизвестява: „ Дъмбо “ е с „ остарели културни схващания “

Оказва се, че още в тези първи часове от появяването на новата платформа, хакери са съумели да откраднат хиляди профили на консуматори. Данните (с които всеки може да гледа видео в платформата) се оферират против възнаграждение на черния пазар за към три $ на профил – доста под цената, която „ Дисни “ са определили за услугата.

Клиенти се оплакаха, че паролите и потребителските им имена са били заменени, откакто заплатили абонамент за услугата. „ На черно “ профилите се оферират с подробна информация по кое време тъкмо изтича дадения абонамент.

При опит на потребителите да се свържат с поддръжката на „ Дисни+ “ те били карани да чакат часове наред на телефонната линия или в онлайн чат.

От компанията към момента не са коментирали хакерската офанзива.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР