Само седмица след началото на проекта Питлейн, който обедини седем

...
Само седмица след началото на проекта Питлейн, който обедини седем
Коментари Харесай

Как най-модерният завод за двигатели започна да произвежда апарати за обдишване

Само седмица след началото на плана " Питлейн ", който сплоти седем тима от Формула 1 в подкрепяне на борбата с ковид, " Мерцедес " разгласи, че е основал уред за обдишване. Оборудването е утвърдено от Националната здравна организация на Англия.

Технологията е създадена от инженерите на " Мерцедес " в Бриксуорт, където се създават високопроизводителните мотори за отбора от Формула 1. Съвместно с учени от Лондонския университет отборът създава апарати за неинвазивно обдишване.

" Апаратите са основани на технологията, която е известна, само че има известни усъвършенствания. Те не постановат интубиране, тъй като специалисти споделиха, че огромна част от интубираните пациенти по-късно умират ", разяснява шефът на департамента по моторите в " Мерцедес " Анди Кауъл.

Според английския инженер отборът може да употребява цялостния потенциал на завода си и да прави 1000 апарата на ден.

" Използваме всичко научено през годините. Освен това нашите чиновници не престават да бъдат заети и имат работа. Първите колета към този момент са изпратени към английски лечебни заведения, също по този начин и към Италия, където има дефицит ", посочи Кауъл.

 Инженерите от
© Associated Press

Инженерите от " Мерцедес " си сътрудничат с учени от Лондонския университет

Учените от Лондонския университет показаха задоволството си от работата с специалистите на " Мерцедес ". Според тях по-малко от 100 часа са били нужни, с цел да бъде изчистена концепцията и да се прибегне към влизане в завода.

" Отборите от Формула 1 имат голям софтуерен капацитет и виждаме, че той е впрегнат в помощ на обществото. Срещаме схващане и сплотяваме старания, с цел да бъдем потребни ", разяснява професор Тим Бейкър от департамента по механика към университета.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (576)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР