Само седмица след като AMD представи новата си архитектура RDNA

...
Само седмица след като AMD представи новата си архитектура RDNA
Коментари Харесай

Radeon графиката влиза в мобилните телефони на Samsung

Само седмица откакто AMD показа новата си архитектура RDNA на Computex (преди позната от клюки като Navi), компанията уголемява упоритостите си оттатък компютрите. В понеделник AMD и Samsung оповестиха основно съдействие, което цели да интегрира Radeon графиката в мобилните устройства на корейците.

Samsung ще заплаща лиценз на AMD, с цел да употребява Radeon RDNA графиката в мобилните си устройства - в това число смарт телефони, само че самите чипове ще бъдат създавани във фабриките на корейската компания. " Това стратегическо партньорство ще разшири известността на високопроизводителни Radeon решения и ще ги интегрира в мобилния сегмент, което ще усили потребителската база и екосистемата ", сподели Лиса Су в публично изказване.

 Radeon графиката влиза в мобилните телефони на Samsung
И до момента в който пазарният дял на Radeon при персоналните компютри е относително дребен по отношение на съперниците от Nvidia - единствено 14,9 % към месец май 2019-а съгласно изследване в Steam, AMD твърди, че има хардуер в над 400 милиона гейминг устройства - конзоли Xbox и Playstation. Sony от своя страна разгласи, че идната генерация PS - Playstation 5 ще употребява точно графичен чип Radeon RDNA.

Какво обаче значи за потребителите това партньорство и потреблението на AMD графични решения в мобилни телефони? Засега не е изключително ясно - компанията даде опция за къс обзор на RX 5700 видеокартите по време на Computex, като сподели, че те оферират 25% по-добра продуктивност за херц и 50% по-добра за ват, по отношение на предходната генерация Vega. Как тъкмо сходни числа ще се трансофрмират в мобилните решения и дали ще могат да конкурират графичните чипове Adreno и Mali, следва да разберем. Влизането на AMD в този сегмент обаче демонстрира много огромна убеденост, тъй че - за нас, потребителите, това са положителни вести.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР