Само с контролни мерки, без участието на цялото общество, няма

...
Само с контролни мерки, без участието на цялото общество, няма
Коментари Харесай

Областна администрация – Пловдив подкрепя кампанията „Остани жив! Пази живота!“

Само с контролни ограничения, без присъединяване на цялото общество, няма по какъв начин да се оправим с неразумното държание на пътя, съобщи Ангел Стоев

За седма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без починали на пътя в рамките на Дните на сигурност на пътя между 16 и 22 септември.

„ Остани жив! Пази живота! “ – това е мотото на Дните на сигурността на пътя за Република България за 2022 година, които ще се проведат под патронажа на заместник-министър ръководителя и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Утре, 21 септември, е избран за Ден без починали на пътя, като задачата е да се реализира необятно публично оповестяване на концепцията за НУЛА загинали при пътнотранспортни катастрофи най-малко за един ден.

По данни на КАТ-Пловдив за първото шестмесечие на годината броят на починалите в област Пловдив е 24, а 418 са ранените. Общият брой на тежките произшествия е 330. В съпоставяне с първото полугодие на предходната година, броят на починалите се е нараснал със 7, на ранените с 48. От ранените 418 души, 82-ма са със междинни и тежки телесни повреди.

За 2021 година данните на Министерство на вътрешните работи демонстрират, че най-вече тежки катастрофи в страната с потърпевши хора са се случили в Пловдивска област –  731, следвана от областите София-град, Варна и Бургас.

„ Данните за пътно-транспортните катастрофи на територията на Пловдивска област са притеснителни. Статистиката от последната година демонстрира съществено повишаване броя на злополуките с тежко потърпевши и починали. Приветствам акцията, тъй като единствено с контролни  и наказателни ограничения, без присъединяване на цялото общество, няма по какъв начин да се оправим с неразумното държание на пътя, което за жал води до доста печални последици “, разяснява регионалният шеф.

Пътнотранспортният травматизъм в резултат на нарушавания от страна на водачите са не дребен дял от аргументите за зародило ПТП с съществуване на потърпевши.

От страна на Областна администрация – Пловдив и Областна комисия по сигурност на придвижването по пътищата на територията на област Пловдив, се поставят старания за възстановяване на пътнотранспортната конюнктура, само че смяната би трябвало да бъде у всеки един участник в нея, по тази причина още веднъж се обръщам към Вас, точно с мотото на акцията: „ Остани жив! Пази живота! “

Областна администрация – Пловдив се обръща към необятната общност с апел за приемливост и внимание на всички участници в придвижването. Важно е дружно да изградим отговорно отношение и дарба за различаване заплахите на пътя, като се стартира от най-малките участници в придвижването, а точно децата и се доближи до младите водачи на МПС и всички останали участници.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР