Само с два непристигнали екипажа от обявените предварително 27 автомобила

...
Само с два непристигнали екипажа от обявените предварително 27 автомобила
Коментари Харесай

С 25 автомобила стартира 50-ото рали Стари столици в Шумен

Само с два непристигнали екипажа от оповестените авансово 27 автомобила стартира първия ден от 50-ото юбилейно рали " Стари столици ".

Кръглата годишнина на най-старото съревнование у нас бе маркирана с обилна, само че и изискана гала, в началото планувана за шуменската спортна зала " Арена ", а след минималното подпомагане от общината - пренесена пред хотел " Шумен ".

" Това ще бъде последното рали за мен ", съобщи през днешния ден Саво Панайотов, който през последните 34-години непроменяемо управлява надпреварата и е един от ветераните в спорта у нас. Шуменецът е един и от първите съдии на това рали, почнало през 1970 година и останало с първичното си име още от първото издание.

Колоната на " Стари столици " се води от първенците за предходната година Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Мегапорт, Skoda Fabia R5 Evo 2), които са и краткотрайните водачи на шампионата тази година. Ангелов освен пази купата си от предишното състезание, а също и успеха си в Шумен, след която става отличник на страната за втора поредна година.

След тях е варненският екипаж Йордан Атанасов/Ангел Башкехайов (АРТ Моторспорт, Mitsubishi Lancer Evo 9), изоставащи от водачите на 8 точки в генералното нареждане за годината.

Третият автомобил в колоната и локална звезда е пилотиран от Мартин Сурилов/Здравко Здравков (Шумен Моторспорт, Mitsubishi Lancer Evo 9), които дружно с Mitsubishi-то на спечелилите в Шумен от 2017 година Георги Василев/Стефан Добрев вършат триото от доста мощна конкуренция за първенците.

Всеки един от тези три екипажа има действителните благоприятни условия да победи Ангелов/Гаджев, което може да се одобри като същинска изненада.

Днес водачите карат 4 скоростни стадия - двойните прекосявания на Велики Преслав (11,96 км) и Върбица (12,96 км) и 51 км. за хронометриране.

Първият автомобил се чака назад пред хотела в града към 19:52 часа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР