Само с български футболисти в състава си Славия спечели с

...
Само с български футболисти в състава си Славия спечели с
Коментари Харесай

Ценна победа на Славия в Лига Европа



Само с български футболисти в състава си " Славия " завоюва с 1:0 като посетител против " Илвес " /Тампере/ в дуел от първия квалификационен кръг в Лига Европа.

Първата заплаха пристигна още във втората минута на срещата. Нападателят Милчо Ангелов беше спънат малко преди наказателното поле. При осъществяването на директния свободен удар Галин Иванов стреля тъкмо, само че вратарят на домакините Мика Хиландер избави.

В 12-ата минута " Илвес " беше напълно покрай разкриване на резултата. Мариус Нубиси беше изведен зад отбраната на " Славия " след неточност, само че опитният Георги Петков излезе и съумя да избие в ъглов удар.

Само 120 секунди по-късно българите удариха греда. При една рискова контраофанзива Янис Карабельов стреля по земя, само че топката се удари в десния дирек зад Хиландер.

В 26-ата минута гол на Милен Гамаков беше анулиран поради засада.

В началото на втората част " Илвес " опита да провежда няколко рискови офанзиви пред Петков, като най-сериозното състояние пристигна след неточност на Гамаков в средата на терена, само че при последвалото безредие Сашо Александров почисти надалеч от вратата.

В средата на полувремето домакините имаха и серия от корнери, които можеха да донесат проблеми за българската врата, само че опитният 42-годишен Петков беше доста сигурен в своето поле. В най-опасната обстановка в тези моменти стражът мазета с крайник една върната с глава топка от аутлинията.

В 80-ата минута " Славия " откри резултата. Галин Иванов беше оставен на празно пространство в полето на " Илвес " и видя нахлуващия на скорост Момчил Цветанов. Той пое топката самичък против вратаря и съумя да я прати в долния ляв ъгъл за крайното 1:0, осигурило скъпия триумф в интерес на носителите на купата на България.

Реваншът сред двата тима е в София след една седмица.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР