Само работеща и жизнеспособна икономика може да бъде трансформирана в

...
Само работеща и жизнеспособна икономика може да бъде трансформирана в
Коментари Харесай

Стефан Янев: Нито една страна не е в състояние сама да се справи с климатичните промени

„ Само работеща и жизнеспособна стопанска система може да бъде трансформирана в подтекста на целите на зеления преход. В този развой би трябвало да се вземат поради националните особености, тъй че методът да бъде обективен и симетричен “.

Това съобщи министър-председателят Стефан Янев в изявлението си пред държавните и държавните ръководители във втория ден на Световната среща на водачите в границите на 26-ата конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата (COP 26) в Глазгоу.
 Нели Андреева е освободена като заместник-министър на превоза Нели Андреева е освободена като заместник-министър на превоза
Със заповед на министър-председателя Стефан Янев от длъжността заместник-министър на превоза, осведомителните технологии и известия...

Премиерът бе безапелационен, че България е изцяло решена да извърши своите задължения към Парижкото съглашение и акцентира, че дружно с страните членки на Европейски Съюз страната ни работи за реализиране на климатична индиферентност до 2050 година, както и за още по-амбициозната цел за 55% понижаване на излъчванията на парникови газове до 2030 година, което е заложено в законодателството на Европейски Съюз.

Министър-председателят Янев посочи, че за задачата на национално равнище бе създаден напълно нов набор от ограничения в Плана за възобновяване и резистентност на България. „ Той ще стане нова пътна карта за декарбонизация на българската промишленост и за реализиране на стопански напредък в границите на устойчива и съхранена околна среда, което включва поетапното преустановяване на потреблението на въглища до 2038-2040 година “, означи министър председателят пред международните водачи. Янев посочи, че напъните на страната ни са съсредоточени върху три основни цели: по-нататъшно ускорено развиване на възобновимите енергийни източници и водород; увеличение на енергийната успеваемост на стопанската система и устойчива подвижност.

Премиерът Стефан Янев подчертава, че България поддържа обединените старания на държавните управления, частния бранш, университетските среди и други заинтригувани страни в общата цел за битка против изменението на климата. „ Нито една страна сама не е в положение да се изправи против световната опасност от изменението на климата, тъй като нямаме разновидността или лукса да си позволим неуспех “, добави българският министър-председател.

В рамките на изявлението си министър председателят Стефан Янев насочи зов за обединяване в напъните за постигане до нов консенсус сред всички страни по нужните дейности и цели, отнасящи се до климата, за реализиране на климатична индиферентност в планетарен мащаб доникъде на този век, както и за реализиране на единодушие по решителни краткосрочни и средносрочни политики. А те да се основават на верния баланс сред намаляване и адаптиране към изменението на климата. „ По-честите рискови метеорологични феномени, на които сме очевидци, са явен знак, че световното стопляне се форсира и към този момент визира доста аспекти на нашия живот, стопански системи и екосистеми. Присъствието ни тук през днешния ден значи, че осъзнаваме какъв брой значимо е да работим дружно и че са нужни по-надеждни дейности от всички страни и от всеки един от нас, с цел да ограничим повишението на температурата “, акцентира българският министър председател.
 Важно конкретизиране за държавната помощ за скъпия ток за бизнеса направи служебният министър председател Важно конкретизиране за държавната помощ за скъпия ток за бизнеса направи служебният министър председател
Помощта от 110 лева на мегаватчас от страната за бизнеса ще се дава на база платени към този момент сметки. Това сподели служебният министър председател Стефан Ян...

 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР