Само прокуратурата не откри в 470 страници събрани материали срещу

...
Само прокуратурата не откри в 470 страници събрани материали срещу
Коментари Харесай

Само прокуратурата не видя доказателства за престъпленията на Борисов: Рашков

Само прокуратурата не откри в 470 страници събрани материали против някогашния министър председател Бойко Борисов доказателства, с цел да бъде той арестуван за по-дълго, сподели в предаването Въпросите министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Според него, в случай че материалите са били проучени, някогашният министър-председател е нямало да бъде освободен след по-малко от 24 часа в ареста. " Вместо това от прокуратурата се задоволиха с рецензии и обидни квалификации към полицейските чиновници ", добави министърът на вътрешните работи.

Според него Движение за права и свободи ги тресе ужасяващ боязън, че той може да застане отпред на КПОКНПИ (позната още като антикорупционна комисия). Както е известно Рашков е апетитен за претендент на Продължаваме промяната за началник на комисията. Той добави, че страхът е и повода Движение за права и свободи да изискат въвеждане на възрастово ограничаване за ръководителя, което да го изхвърли от конкуренцията. " Движение за права и свободи напряко да напишат в закон, че е неразрешено на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков да е ръководител на КПКОНПИ ", сподели министърът. Той дефинира тази реакция, като отблъскваща.

В отговор на въпрос Рашков сподели, че заемането на поста ръководител на КПКОНПИ ще е предизвикателство за него. Той добави, че към този момент има концепция от кое място може да откри готови хора за работа в комисията.

Попитан какви биха били неговите цели, в случай че заеме позицията, той сподели, че първо би трябвало да се види какъв ще е законът, който урежда пълномощията на комисията. Както е известно става въпрос за делене на КПКОНПИ на две елементи.

На въпрос за промяната в Министерство на вътрешните работи министърът сподели, че се прави една смяна, която е забавена с 20 години. Рашков отхвърли обвиняванията, че ще останат обитаеми места без полицейско наличие или региони, в които не се оферират нужни на жителите услуги.

Министърът акцентира, че за момента са станали факт единствено промените, които зависят само от неговия автограф. " Тези, които зависят от решение на Народното събрание не се знае какъв брой месеца ще се забавят ", добави Рашков. Той уточни, че се взимат поради 16 критерия, когато се взема решение къде да се редуцират служители на реда.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР