Само през 2022 година потребителите на платформата OnlyFans са похарчили

...
Само през 2022 година потребителите на платформата OnlyFans са похарчили
Коментари Харесай

Кой стои зад скандалната онлайн империя OnlyFans

Само през 2022 година потребителите на платформата OnlyFans са похарчили над 5,6 милиарда $ в нея. Целта? Да получат достъп до извънредно наличие, най-много с нецензурен темперамент. Платформата прибира 20% от сумите, които потребителите заплащат, останалите пари отиват при основателите на наличие. Към 2022 година OnlyFans се употребява от 238,8 милиона консуматори и 3,2 милиона основатели на наличие, оповестява " Бизнес инсайдър ".  

От 2016 година, когато беше основана, до през днешния ден OnlyFans се утвърди като добра опция за доста еротични модели да изкарват съществени суми. Съществуването на платформата обаче повдига и морални въпроси - най-много поради това, че стимулира от ден на ден млади дами и мъже да оферират свои голи фотоси и нецензурен видеоклипове в мрежата. Но кой стои зад тази империя? 

Леонид Радвински - индивидът зад OnlyFans 

Собственикът на OnlyFans е украинско-американският бизнесмен Леонид Радвински. Само преди няколко дни стана ясно, че за 2022 година той е получил дивиденти в размер на над 300 милиона $. Състоянието на 41-годишния Радвински се прави оценка на 2,1 милиарда, оповестява БиБиСи.  

През 2018 година Радвински купува платформата от Гай и Тим Стокли, които я основават две години по-рано. Публичната информация за родения в Одеса предприемач обаче е нищожна. Знае се, че фамилията му се мести да живее в Чикаго, когато той е дете. На личния си уеб страница той написа, че е прекарал последните две десетилетия в " създаване на софтуерни компании и допринасяйки към придвижването за отворен код ", както и че отделя " голямо количество време, старания и пари за дела с идеална цел ". 

През 2022 година компанията на Радвински е дарила средства за подкрепяне на Украйна, употребявайки криптовалута. Реалната стойност на дарението възлиза на повече от 1,3 млн. $, пресмятат от " КойнДеск ", представени от БиБиСи. 

Съмнителни бизнеси, свързани с онлайн порнография 

OnlyFans не е първият бизнес на Радвински, обвързван с порнографската промишленост. Преди да придобие компанията майка на OnlyFans - Fenix, той е създател на компанията Cybertania, която предлага на потребителите " незаконни " пароли за достъп до разнообразни уеб сайтове, в това число нецензурен такива. За някои от въпросните нецензурен уеб сайтове се твърди и, че рекламират и педофилско наличие, пишат от " Форбс ". По данни на изданието единствено един от 11 уеб страницата, свързани с Cybertania, изкарва по 5000 $ дневно или 1,8 милиона годишно.   

Редица известни супермодели имат и профили в OnlyFans.Снимка: STRF/STAR MAX/IPx/picture alliance

През годините Леонид Радвински основава и други уеб сайтове с порнографско наличие, в това число подобен за изтекли секс касети на звезди и за диалози през уеб камера. През годините това му основава и проблеми с правораздаването, в това число с Amazon, които упрекват компанията, че употребява непозволено името им в скам акции. Дело против Cybertania води и моделката Шийла Лусие. Тя ги упреква, че употребяват нейна фотография в нецензурен уебсайт. Всички каузи завършват с извънсъдебни съглашения. 

Под управлението на Радвински OnlyFans бележи нови триумфи, в това число и със наличие, което не е порнографско. През октомври 2022 година изпълнителната директорка на платформата Амрапали Ган се похвали, че от основаването си насам, OnlyFans е изплатил 10 милиарда $ на основатели на наличие в платформата. Пред " Бизнес инсайдър " осем моделки с профил OnlyFans в описват по какъв начин се устоят от платформата и изкарват сред 143 хиляди и 5.4 милиона $ годишно.

Но рецензиите също порастват - през 2021 година БиБиСи заяви, че платформата не съумява да предотврати присъединяване на малолетни консуматори във видеоклипове с провокативно наличие. От OnlyFans дадоха отговор, че системите им за инспекция на възрастта даже надвишава регулаторните условия.  

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР