Само през 2018 г. българите са похарчили за билетчета на

...
Само през 2018 г. българите са похарчили за билетчета на
Коментари Харесай

Лотарията за 2018 г. е продала билети за 1.5 млрд. лв. и е платила пачалби за 1.2 млрд. лв.

Само през 2018 година българите са похарчили за билетчета на " Националната лотария " за триене над 1.52 милиарда лева В същото време като облаги от тях са били изплатени 1.2 милиарда лева Това демонстрират доклади на двете сдружения " Национална лотария " и " Ню геймс ", следени от предприемача Васил Божков, изпратени през днешния ден следобяд до медиите.

През предходната седмица прокуратурата разгласи, че в интервала 2014 - 2020 година Божков е укрил над половин милиард лв. налози, а също така предложил по 10 хиляди лева дневно рушвет на един от членовете на Комисията по
хазарта, с цел да предлага лишаване на лицензи на конкурентни компании. Те не били платени обаче, защото представителят на комисията отказал. Повече по тематиката четете тук.

От компанията " Ню геймс ", която провежда играта " Национална
лотария ", оповестиха, че разгласяват всички търговски доклади на сдружението за интервала 2014 - 2018 година за цялостна бистрота и отбягване на спомагателни внушения за прикриване на информация.

В изпратените данни се вижда, че " Национална
лотария " е изплащала по-висок дял от приходите си под формата на облаги до момента в който при " Ню геймс " той е много пи-нисък.

" Капитал " напомня, че от началото на бизнеса с
лотарии двете компании са изпълнявали задължението си да разгласяват в Търговския указател, само че те са били нечетливи доклади - данните са били съзнателно заличавани.

От изпратените до медиите в този момент доклади се вижда, че в тях всяка година е посочван методът за облагане - 20% върху получените комисиони, а не 15% върху оборота, както заплаща само държавната
лотария. Последното бе открито от страната, откакто Агенцията за държавна финансова ревизия стартира одит на Държавната комисия по хазарта, разпореден от финансовия министър, а след това и от прокуратурата. Повече за това четете тук.

В писмото до медиите се прецизира също, че сдруженията са платили всички дължими по закон такси. От " Ню геймс " показват още, че всички спечелили от билетите и игрите са изцяло действителни лица. Позицията им беше във връзка известие на прокуратурата, че има подозрения в това.

Досега в заличаваните доклади на двете компании в Търговския указател се виждаха единствено чистите доходи от продажби на билети, които са доста по-ниски от брутните, както се вижда и в приложените таблици по данни от докладите, оповестени в този момент. Нетните доходи се пресмятат, като от брутните се извадят изплатените облаги.

" Ню геймс " АД изпраща и стотици страници правила за активността си, от които се вижда, че предлага 92 типа билети за триене.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сблъсъкът за
хазарта (92)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР