Само преди седмица премиерът на Република България (1997-2001 г.) Иван

...
Само преди седмица премиерът на Република България (1997-2001 г.) Иван
Коментари Харесай

Иван Костов представя „Политиката отвътре“ във Варна

Само преди седмица министър председателят на Република България (1997-2001 г.) Иван Костов се срещна с българи, живеещи във Англия, и показа изданието на „ Политиката от вътрешната страна “ и своя повсеместен метафизичен мироглед за процесите, формиращи демократичното общество.

Стартиралият разговор продължава и в среща и с жителите на Варна, където той ще гостува от 18:00 ч. на 29 ноември в Пресцентър на Фестивален конгресен център – Варна (бул. „ Сливница “ 2).

Toва ще е трето показване на изданието в страната след грандиозните министър председатели в София и в Пловдив.

Модератор на събитието ще бъде писателят и основен редактор на издателство „ Сиела “ Захари Карабашлиев, а своя прочит на този учебник по политическо достолепие ще предложи уважаваният проф. Димитър Камбуров.

Написани на наличен език, текстовете в  „ Политиката от вътрешната страна “ имат за цел да оправдават политиката оттатък построените показа за корист с властта, машинация и популизъм. Те са ориентирани към хората от прехода, които винят политиката, като им предлага нов взор към нея и прави опит за нейното реабилитиране;  идващите генерации, които занапред ще се сблъскват с следствията от опита на досегашните политици; политолози, историци, публични престижи, както и тези жители, които краткотрайно са поели политически функционалности, само че няма да останат професионални политици;  всеки, който желае да бъде жител и демократ и да вникне в комплицираните механизми, по които една политика би трябвало да извършва своята съществена задача – да служи на своето общество.

 „ Политиката от вътрешната страна “ разкрива политиката като изкуство „ тук и в този момент “, за което няма съответни правила и несъмнено време. Изкуство на  решения, позиции и дейности, чиято оценка е относителна, само че и изкуство, което би трябвало да „ свидетелства правдиво за истината “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР