Само преди няколко седмици от Меrсеdеѕ-Веnz отчетоха peĸopдни пpoдaжби нa

...
Само преди няколко седмици от Меrсеdеѕ-Веnz отчетоха peĸopдни пpoдaжби нa
Коментари Харесай

Mercedes S-Class в родното блато

Само преди няколко седмици от Меrсеdеѕ-Веnz регистрираха peĸopдни пpoдaжби нa aвтoмoбили зa 50-и пopeдeн мeceц. "C нoвaтa Ѕ-Сlаѕѕ, чиятo пpeмиepa бe в Шaнxaй пpeз aпpил, иcĸaмe дa пpoдължим дa пишeм звeзднa иcтopия c нaшия лyĸcoзeн aвтoмoбил ", заявиха от борда на шефовете на Daimler AG.

Клетниците не са и подозирали каква същинска политико-съдебно-техническа драма чака марката в България единствено месец по-късно. На 1 юни ръководителят на Висшия касационен съд/ВКС/ Лозан Панов пътува до Берковица с автомобил на Националната работа за охрана/НСО/ - Меrсеdеѕ Ѕ-Сlаѕѕ. Не за детски празник, а за встъпването в служба на новия берковски арбитър. По пътя към балканското градче с шофорът му чули чудноват звук откъм гърба, който се повторил и на връщане. Двамата с смут установили, че липсват два болта от едната задна гума, а другите три са разхлабени. За щипка екзотика, това става на отбивка, където спрели с цел да купят гъби.

За случая се разшумя няколко дни по-късно, а прокуратурата стартира инспекция. Изводът от нея - няма данни за осъществено закононарушение. И отвод за формиране на досъдебно поризводство. Наблюдаващият случая боен прокуроро даже позволи, че шофорът може съзнателно да е развил болтовете, като уточни, че двамата с Панов се познавали от детските години. След което прокуратурата хвърли камък в градината на именитата марка коли със заключението, че болтовете са се саморазвили. Това било и мнението на специалистите, макар високия клас на колата.

Според представителят на основна прокуратура Румяна Арнаудова, един от специалистите, представители на марката за България декларирал, че саморазвиване е допустимо, в случай че пътят има доста завои и неравности. А други двама допълнили, че това би станало и при нападателно шофиране - с внезапно ускорение и прекъсване или така наречен дрифт на място.

Всичко това звучи меко казано необичайно. Та единствено у нас ли пътищата имат завои? Може да сме първенци по неравности, само че в случай че нещо сходно е обикновено да се случи с S-класа, какво остава за останалите 4 милиона автомобила, доста от които в окаяно положение, които шарят из родината ни. А автомобил на НСО да дрифти с върховен магистрат на борда...Хайде, стига.

На финала Панов се отхвърли от услугите на НСО и първокласния автомобил, тъй като не подсигурили сигурността му. И се довери на ведомствения гараж на Върховен касационен съд. Битката на Панов с прокуратурата, тръгнала от порива му за правосъдна промяна, предходна през ЦУМ-гейт, стигнала до апел за привикване на Велико национално заседание най-после опря до подозрения в надеждността на автопарка на НСО. А последователите му съзряха дългата ръка на Цацаров и опцията за подготвян бойкот или атентат.

Какво остава да предприеме немския тръст, откакто попадна в непозната борба и вкарахме международната марка в родното политическо тресавище. Да се снишат, до момента в който отмине бурята или да финансират създаване на тунел под Петрохан, с цел да не остават без болтове колите на НСО по планинските завои. В Абсурдистан в никакъв случай не е скучно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР