Само преди няколко месеца Samsung, най-големият производител на смартфони в

...
Само преди няколко месеца Samsung, най-големият производител на смартфони в
Коментари Харесай

Samsung с ново решение след големия провал


Само преди няколко месеца Samsung, най-големият производител на смарт телефони в света, имаше големи проблеми с един от моделите си - Galaxy Note 7s, напомня BBC. Във вторник южнокорейската компания съобщи, че счита да рециклира близо157 тона злато, сребро, колбат, мед и други метали от милионите смарт телефони, които бяха изтеглени от пазара, откакто се оказа, че са податливи на запалване. Остава неразбираемо по какъв начин тъкмо ще бъдат употребявани извлечените метали.



Дисплейните модули на телефоните, чиповете с памет, камерите и останалите съставни елементи също ще бъдат отделени от Galaxy Note 7s, като някои ще се продадат, а други ще се рециклират, стана ясно след изказване на Samsung.

В опитите си за понижаване на отпадъците Samsung стартира да продава 400 000 смарфона под името Galaxy Note FE (Fan Edition) в Южна Корея. Новият модел е направен от неизползваните елементи, създадени за Galaxy Note 7s.



Проблемите към Galaxy Note 7s костваха на компанията повече от $5 милиарда Авиокомпаниите не разрешиха на пасажерите да носят въпросните смарт телефони по време на полетите заради опасения за сигурността на близките и милиони смарт телефони бяха изпратени назад на Samsung.



Неправителствена екологична организация "Грийнпийс " прикани южнокорейския софтуерен колос да продава по-дълготрайни артикули и електроника, по-лесна за ремонт и ъпгрейд, с цел да се избегнат огромните излъчвания на високотехнологични боклуци.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР