Само преди няколко дни тенис обществеността трябваше да се раздели

...
Само преди няколко дни тенис обществеността трябваше да се раздели
Коментари Харесай

Надал: Моето отказване също не е далеч; мислех да го сторя още на този Ролан Гарос

Само преди няколко дни тенис обществеността трябваше да се раздели с една от най-големите си митове, а точно Роджър Федерер. 20-кратният първенец реши да слезе от огромната спортна сцена, изигравайки последния си дуел един до друг с Рафаел Надал. Звездното дуо позволи проваляне във въпросната среща от отборната конкуренция Laver Cup, единствено че това нямаше никакво значение и Федерер получи дължимото уважание на последвала особено цереомония. Самият Надал одобри доста прочувствено сбогуването на своя огромен противник и другар с тениса и призна по какъв начин неговото време в спорта също изтича:

" Знам, че и моето отричане не е надалеч. Вече съм на 36 години, тъй че се намирам във финалния стадий от кариерата си. Истината е, че обмислях отдръпване след тазгодишния Ролан Гарос и всеки мач в Париж можеше да е финален в моята кариера, само че след това се подложих на новото лекуване. Засега обаче виждам да не мисля по този въпрос.

Не церемонията се просълзих само поради отношението ми към Роджър, а не заради някакви мисли, свързани с мен самия и възможното ми отричане. Разбрах самата вест към 10 дни преди да бъде оповестена обществено. Казах му, че не знам дали мога да играя на двойки с него, тъй като коляното ми не е добре, като също по този начин нямаше по какъв начин да не присъствам за дълго от вкъщи. Все отново дадох обещание на Роджър, че ще отида даже за малко и ще прекарваме известно време дружно " - призна Матадора.

Източник: Sportskeeda

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР